Medici noi la Spitalul Județean


Cinci medici specialiști s-au alăturat de curând colectivului de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, iar în felul acesta a fost acoperit și necesarul de medici în cadrul secțiilor descoperite până în prezent. Chiar și așa, alte secții, precum Anestezie Terapie Intensivă, Radiologie, Nefrologie și Psihiatrie, respectiv Unitatea de Primire a Urgențelor, rămân în continuare descoperite. Patru din cei cinci medici au fost prezentați de managerul Spitalului Județean – Adrian Marc, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc luni, 17 octombrie. La întânirea cu ziariștii au mai participat președintele, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean – Csehi Arpad și Mircea Govor, precum și directorul de Îngrijiri Medicale – Gabriela Opriș.

Trei din cei patru medici prezenți luni la conferința de presă – Marian Bogdan Zotta, Deak Zsolt Daniel și Călin Mureșan, sunt sătmăreni și, cu excepția ultimului menționat, care își va termina rezidențiatul anul viitor, toți au absolvit Facultatea de Medicină și și-au făcut rezidențiatul în centre universitare precum Cluj Napoca și Timișoara. Aceștia sunt specializați în Gastroenteorologie, Ortopedie și Neurologie, și au declarat că, deși au lucrat chiar și în străinătate, faptul că au decis să vină la Satu Mare pentru a-și desfășura activitatea la Spitalul Județean, reprezintă nu doar o provocare, ci și dorința de-a se face utili celor din mijlocul cărora au plecat. Robert Arba, specialist în Chirurgie Pediatrică, este de loc din Baia Sprie și, o scurtă perioadă, în București a lucrat cu renumitul chirurg pediatru, recent decedat, Alexandru Pesamosca. Cea care a lipsit de la prezentarea făcută luni, este psihiatrul Alina Pop, care este din Târgu Mureș, iar faptul că-și va desfășura activitatea la Spitalul Județean Satu Mare va completa lipsa de specialiști din cadrul secției Psihiatrie.

Referindu-se la acoperirea cu cadre a necesarului de la Spitalul Județean, managerul Adrian Marc și președintele Csehi Arpad au precizat că în privința asistentelor și infirmierelor, acoperirea cu personal este sub mediu, spre minim, în timp ce la Anestezie Terapia Intensivă, Radiologie, Pshiatrie Acuți, Negrologie și Unitatea de Primire a Urgențelor este nevoie în continuare de personal medical.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.