În lumea celor care nu cuvântă

Nu sunt oaze de linişte ci mai degrabă aceste locuri răsună de cântecul peruşilor, cintezelor şi canarilor care sar jucăuşi în coliviile agăţate peste tot pe pereţi ori de tavan. Mai încolo un perete întreg este destinat acvariilor în care peştii exotici ”îmbrăcaţi” de mama-natură în toate culorile curcubeului înoată liberi arătându-şi frumuseţea celor care vin să-i admire.

Cu toate că nu e o afacere din care să te poți îmbogăți, magazinele care vând animale mici dar și accesorii pentru necuvântătoare se pare că au trecere în rândul sătmărenilor. Pești și păsări exotice, hrană pentru animale, acvarii de toate dimensiunile și formele, colivii, broaște țestoase, rozătoare dar și lese și coșuri pentru micile necuvântătoare sunt produsele pe care le întâlniți dacă treceți pragul unui ”Pet Shop” cum sunt denumite în mod tradițional aceste magazine.

Dacă vă doriți un acvariu cu pești exotici trebuie să știți că prețurile acestora variază între 3 și 10 lei în funcție de mărimea și specia peștișorului. Însă, un acvariu de 54 de litri, spre exemplu, utilat cu: capac, filtru și încălzitor costă nu mai puțin de 295 de lei. Însă cei care doresc să cumpere doar un acvariu simplu, trebuie să știe că prețurile acestora încep de la 21-35 de lei și pot să ajungă până la câteva sute de lei în funcție de ceea ce își dorește clientul. Nu este un hobby tocmai ieftin, însă ”pata” de culoare adusă de micile necuvântătoare și nu în ultimul rând frumusețea acestora compensează în totalitate efortul financiar făcut. ”Avem foarte multe specii de pești: sipho, zebre, scalari, a căror preț diferă desigur în funcție de mărime dar și de specie. Dacă pe timp de vară acvaristica a stagnat deoarece mulți au fost plecați din oraș, se pare că renaște în această perioadă. Avem tot mai mulți clienți care revin regulat. Cumpără pești sau doar hrană pentru animale. Dacă rămânem în domeniul acvaristicii pot să vă spun că avem atât hrană uscată cât și hrană umedă pentru pești. Mai mult decât atât avem și hrană congelată. La ce prețuri le comercializăm? Păi, începând de la 1 leu, până … unde doriți dumneavoastră”, spune una dintre vânzătoare.

Rozătoare și păsări exotice

Cei care și-au făcut o pasiune din rozătoare trebuie să știe că în aceste magazine pot găsi: porcușori de Guineea la 25 de lei bucata, hamsteri începând de la 10 lei sau hamsteri pitici la 12 lei. Păsările exotice au însă o mai mare căutare din partea clienților. Cintezele se vând la 25 de lei bucata, canarii la 60 iar perușii la 33 de lei. ”Perușii și zebrele sau cintezele cum le spunem noi, se vând mult mai bine. Probabil și din cauza prețurilor mai puțin piperate comparativ cu o rosella, spre exemplu, care costă 250 de lei”, spune vânzătoarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.