5.000 pachete de țigări descoperite într-o mașină

Joi, 13 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu au desfășurat o acțiune pentru combaterea activităților ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina. În jurul orei 09.00, în Ciuperceni, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Satu Mare. Mașina era condusă de Ana Lucia A., în vârstă de 41 de ani, din Batarci.

La controlul autoturismului, oamenii legii au descoperit în mașină 10 saci cu țigări. Pentru mai multe verificări polițiștii de frontieră au condus mașina și sătmăreanca la sediul S.P.F. Halmeu. Astfel s-a constatat că în cei zece saci se aflau 5.000 pachete de țigări marca Jin Ling, provenite din magazine de tip duty free din Ucraina, în valoare totală de 21.500 lei.
Sătmărencei i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător și evaziune fiscală.
Întreaga cantitate de țigări și autoturismul au fost reținute de polițiștii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.