Zeci de persoane dispărute fără urmă, în județul Satu Mare

Francisc Balogh a plecat la medicul de familie din Dorolț, la data de 1 iunie 2009, de unde nu s-a întors nici până în ziua de azi. Barta Istvan din Batarci a plecat la muncă în Spania, însă familia îl caută de 15 ani de zile fără să-i mai dea de urmă, iar Florin Iacobaș a plecat la cules de struguri în Spania, de unde a dispărut fără urmă cu 8 ani în urmă.

Sunt doar trei dintre cazurile de persoane adulte dispărute fără ca vreun cunoscut ori familia să aibă habar ce s-a întâmplat cu ei. Nimeni nu i-a mai văzut de luni ori, în multe cazuri de ani de zile. Pe siteul www.politiaromana.ro, pe pagina dedicată județului Satu Mare sunt trecute 50 de persoane care au dispărut în condiții suspecte. De mai bine de un deceniu au dispărut și Vasile Demian din Satu Mare respectiv Cornel Feher din Beltiug. Sunt și dispariții înregistrate și în cursul anului 2011. Spre exemplu, Elek Jozse Andor din Viile Satu Mare a plecat de acasă în data de 15 martie 2011 și nu a mai revenit. Tot în luna martie al acestui an a fost înregistrată și dispariției Auricăi Kiss din Satu Mare.

Lipsa fotografiilor recente este unul dintre inconveniente

Din păcate însă, potrivit oamenilor legii stasticile arată că șansele de a găsi o persoană dispărută scad odată cu creșterea timpului scurs de la dispariția acestuia. Pe situl Poliției, la secțiunea ”Persoane dispărute” cei interesați pot găsi în afară de data și locul nașterii chiar și câteva dintre semnalmentele acestora. Un alt inconvenient care intervine în cazul persoanelor dispărute de mai mulți ani este și lipsa unei fotografii recente, susțin oamenii legii. Cu toate acestea, prin noile tehnologii se poate reconstitui în oarecare măsură înfățișarea persoanei respective. Oamenii legii îi roagă pe toți cei care au cunoștință despre locul în care ar putea fi găsite aceste persoane să anunțe la cel mai apropiat post de Poliție sau să sune la numărul de telefon 0261-80.77.77.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.