Vrei să studiezi în străinătate?

Ai aflat până acum că nu ai nevoie de o maşină a timpului pentru a vizita universităţi renumite din Spania, Franţa, Belgia, Marea Britanie, SUA sau Canada, ci de doar 5 lei, preţul biletului pentru o vizită la cel mai mare târg internaţional de universităţi din Europa de Est –The Romanian International University Fair – organizat de Grupul EDUCATIVA în perioada 22-23 octombrie la Sala Palatului din Bucureşti şi pe data de 25 octombrie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Cum ar fi să afli, în continuare, că învăţământul în străinătate este mai accesibil decât crezi ? Statisticile de la ediţia de primăvară RIUF 2011 arată că doar 8% din tinerii care vor să plece la studii în străinatate plănuiesc să-şi finanţeze integral din surse proprii programul ales, iar aproape jumătate din ei intenţionează să-şi caute un job part-time pe durata studiilor.

Iată câteva exemple care susţin accesibilitatea studiilor în străinătate. În Danemarca şi Suedia învăţământul este GRATUIT atât la nivel licenţă, cât şi la nivel master – nu există taxe de şcolarizare, iar cazarea , masa şi cheltuielile lunare se ridică la aproximativ 600 – 800 de EUR.

În Olanda, taxa de şcolarizare este redusă – aproximativ 1700 de EUR pe an şi poţi accesa un împrumut de la Guvernul Olandez pentru a acoperi această sumă, care este valabilă şi pentru programele de licenţă şi pentru cele de master. Munca part-time se găseşte foarte uşor în Olanda (maxim 10 ore/săptămână şi full time pe timpul verii) din care îţi poţi acoperi în mare parte costurile lunare.

În Marea Britanie, taxele pentru studenţii care doresc să acceseze un program de Bachelor se vor tripla începând cu anul 2011 însă vestea bună este că împrumutul de la Guvernul Marii Britanii încă se va mai acordă: “Student Fee Loan” – Imprumut acordat de Guvernul Marii Britanii. Acesta se acordă în funcţie de taxa de şcolarizare acoperind-o complet urmând a returna împrumutul după ce te vei angaja şi vei ajunge să depăşeşti un prag în ceea ce priveşte venitul anual şi astfel, din tot ce va trece de acest prag vei returna 9% (stabilit de fiecare ţară în parte; ex: în România este de 6000 GBP pe an).

Vino pe 25 octombrie între orele 1000-1800, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca şi află mai multe detalii direct de la reprezentanţi ai universităţilor străine, printre care : Princeton University, Malmö University, Tilburg University, University of Worcester, BI Norwegian Business School şi mulţi alţii. Pentru mai multe detalii intră pe www.riuf.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.