Vaccin antigripal de necesitate

Până la data de 7 noiembrie a.c., Direcția de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare trebuie să achiziționeze și să distribuie în teritoriu prima tranșă de vaccin antigripal. Este vorba despre 6.400 de doze, de care DSP va dispune după ce va organiza achiziția directă a vaccinului, în limita celor 70.500 lei alocați în acest scop de Ministerul Sănătății MS.
Dorina Dragoș-Gruran, directorul adjunct al DSP Satu Mare apune că, spre deosebire de anii trecuți, când Ministerul Sănătății distribuia vaccinul antigripal în teritoriu, acum responsabilitatea achiziționării acestuia revine factorilor locali. “Deocamdată, din suma alocată de MS, putem achiziționa doar 6.400 de doze, din necesarul de 48.000 de doze menționat în informarea remisă MS, și în conformitate cu solicitările formulate de medicii de familie” – ne-a declarat Dorina Dragoș-Guran.
Directorul adjunct al DSP a mai precizat că se așteaptă ca și în acest an numărul dozelor de vaccin antigripal care va ajunge la Satu Mare să fie mult mai mic față de solicitările formulate către MS, cu toate că începând cu 2011 în grupele de risc au fost incluse și persoanele cu obezitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.