75 de vehicule furate din străinătate, descoperite de la începutul anului

Potrivit evidențelor Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Satu Mare, de la începutul anului până în prezent, oamenii legii au descoperit 75 de vehicule care figurează ca fiind furate, cele mai multe din străinătate.

Dintre acestea 34 sunt autoturisme, 21 motoscutere, nouă utilaje, șapte autoutilitare și patru camioane. În ceea ce privește zonele în care acestea au fost descoperite, 29 de vehicule au depistat polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, 15 cei de la Negrești Oaș, 14 au fost descoperite în municipiul Satu Mare, 13 la P.T.F. Urziceni, trei la P.T.F. Halmeu și unul în municipiul Carei.

Astfel, duminică, 9 octombrie, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a intra în țară Petru Ș., în vârstă de 42 de ani, din județul Sălaj. Acesta conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Italia. Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că mașina figurează ca fiind furată din Italia din februarie 2011.

Șoferul a declarat că a cumpărat mașina în urmă cu mai mult timp, din Italia, contra sumei de 2.250 euro și că nu știa că autoturismul ar fi fost furat. Mașina a fost indisponibilizată la sediul P.T.F. Urziceni, iar conducătorul auto este cercetat pentru tăinuire la furt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.