Cutii cu lapte găurite şi cornuri înţepenite pentru copiii din Odoreu

Cutii cu lapte având capacul găurit, brânză topită cu un miros ciudat şi cornuri înţepenite sunt produsele pe care le primesc copiii de vârstă preşcolară respectiv elevii Şcolii cu clasele I-VIII din comună.

Potrivit personalului care preia produsele lactate şi cornurile “în maşină e o mizerie de nedescris, praf şi mai mult decât atât nu se respectă nici condiţiile de depozitate al acestor produse”. Directorul şcolii din localitate, Sofia Secan mai spune că livrarea produselor întârzie ceea ce face imposibil ca elevii şi copiii să le primească în aceaşi zi în care au fost aduse. “Aşa s-a întâmplat şi în cursul zilei de ieri (joi, 6 octombrie). Şoferul a ajuns cu produsele în jurul orei 14.00 cu toate că potrivit contracului încheiat cu furnizorul, produsele ar trebui livrate între orele 08.00 şi 09.30. La ora 14.00 nu mai avem elevi cărora să le distribuim laptele, brânza şi cornul”, spune Sofia Seucan.

Săturat până peste cap de neseriozitatea firmei furnizoare care a câştigat licitaţia, SC Farkas Trans SRL, directorul şcolii a mers astăzi, 7 octombrie, la Primărie să aducă şi la cunoştinţa edilului-şef al localităţii, Dumitru Pop, problemele cu care se confruntă. “Este o cutie cu lapte găurit şi apoi lipit cu ceva. Nu ştiu cu ce. Pare a fii “Superglue”. Însă aşa ceva nu se poate. Este vorba de sănătatea copiilor. Pe de altă parte, degeaba îmi vin produsele respective la ora 14.00 deoarece nu am unde să le depozitez până a doua zi. Nu avem frigidere de o asemenea capacitate să pot ţine în ele câteva sute de cutii cu lapte şi brânză topită”, spune Seucan.
“Noi nu cerem decât să se respecte condiţiile stipulate în contract. Maşina cu care se transportă aceste produse nu este prevăzut cu sistem frigorific ceea ce este o cerinţă elementară în cazul depozitării şi transportului de produse lactate. Mai mult decât atât, una dintre doamnele care a preluat lactatele respective spune că a fost nevoită să şteargă cutiile de praf. Nu se poate aşa ceva. Doamne fereşte să se îmbolnăvească vreun copil. Voi lua toate măsurile necesare ca asemenea lucruri să nu se mai repete. Am dispus să se încheie un proces verbal în care să fie menţionate toate aceste nereguli, în prezenţa şoferului care a distribuit produsele. Sper să fie prima şi ultima dată când depistăm asemenea lucruri”, a declarat Dumitru Pop.

Potrivit evidenţelor existente la nivelul şcolii şi grădiniţei, de programul guvernamental “Cornul şi laptele” beneficiază 95 copii de vârstă preşcolară şi 360 de elevi.

2 Comentarii la "Cutii cu lapte găurite şi cornuri înţepenite pentru copiii din Odoreu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.