Alegeri pentru Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor


Până la sfârșitul acestei săptămâni, Comisia de Disciplină de pe lângă Colegiul Medicilor din Satu Mare va avea o nouă componență. Membrii Comisiei de Disciplină sunt aleși din șase în șase ani, iar în acest an alegerile coincid cu cea de-a VIII-a ediție a Zilelor Medicale Sătmărene. În ultimii șase ani, președintele Comisiei de Disciplină a fost medicul primar de medicină internă Veronica Hobian. Pentru a vota componența noii comisii, participanții la acest eveniment au început să se înscrie joi, 6 octombrie, urmând ca sâmbătă, 8 octombrie, dacă se întrunesc două treimi din voturile participanților, să fie stabiliți noii membri.

Comisia de Disciplină este alcătuită din cinci persoane, iar pentru alegerile din acest an și-au depus candidatura 11 medici. Este vorba despre Victor Bojan Cîmpean, Livian Genu Cioltean, Bogdan Valeriu Fărcaș, Lia Eusebia Feraru, Veronica Margareta Hobian, Marcel Vasile Nichita, Paul Plătică, Mircea Răibuleț, Tallian Francisc, Grațian Țuțuraș și Zilahi Carol.

Potrivit celor declarate de Dumitru Fanea, președintele Colegiului Medicilor din Satu Mare, rolul Comisiei de Disciplină este acela de-a prelua și analiza sesizările formulate de către pacienți sau medici. “Oamenii ar trebui să aibă încredere în membrii Comisiei de Disciplină, deoarece ne facem datoria, dar se pot adresa și justiției dacă nu sunt mulțumiți de concuziile trase de noi” – ne-a declarat Dumitru Fanea. Fără a menționa numărul sancțiunilor aplicate în ultimii ani în urma sesizărilor formulate de către pacienți sau aparținătorii acestora, președintele Colegiului Medicilor din Satu Mare a afirmat că niciuna dintre acestea nu a vizat ridicarea dreptului de practică a medicilor sancționați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.