Un copil din Carei a căzut dintr-un turn


După ce a căzut dintr-un turn în timp ce se afla la joacă, un copil de 11 ani din municipiul Carei a fost transportat cu ambulanța la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, în seara zilei de 1 octombrie. Deși copilul prezenta la internare o fractură fronto- parietală bilaterală, cu hematom intracranian și hemorgie subarhnoidiană, motiv pentru care a fost transferat la o clinică de specialitate din Cluj Napoca, aparținătorii acestuia nu au putut relata împejurările accidentului și nici înălțimea de la care a căzut.

Alți trei copii, de 11 luni, 2, respectiv 2,5 ani, au ajuns la UPU după ce au ingerat accidental detergent (Ariel), medicamente (Peritol), respectiv clor. Pentru toate cele trei cazuri s-a propus internarea în cadrul secției de Pediatrie, dar în primul caz părinții au refuzat internarea. În celelalte două cazuri copii au fost internați pentru supraveghere și tratament. Starea lor de sănătate este bună și vor fi externați în zilele următoare.
Un alt copil, de 9 ani, a ajuns la UPU cu un carlig de undiță fixat în palmă, accidentul având loc în timp ce acesta se afla la pescuit împreună cu tatăl său, Cârligul a fost extras la cabinetul de chirurgie fără să fie necesară internarea în spital a micului pacient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.