Cei mai buni paraşutişti din ţară, în competiţie la Satu Mare

În această săptămână, Aeroclubul din Satu Mare găzduieşte în premieră două competiţii sportive de nivel naţional. Este vorba despre faza finală a Campionatului Naţional de Paraşutism, respectiv Cupa României la Paraşutism. Ambele evenimente au loc în perioada premergătoare organizării celei de-a IV-a ediţii a mitingului aviatic care se va desfăşura la Satu Mare sâmbătă, 8 octombrie.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate în după amiasza zilei de luni, 3 octombrie, în sala de protocol a Aeroportului Satu Mare, organizatorii evenimentului au prezentat detalii despre desfăşurarea celor două competiţii. Au fost prezenţi la întâlnirea cu ziariştii preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Csehi Arpad şi Adrian Ştef, directorul Aeroportului Satu Mare – Nicolae Fechete, Julien Ocian – comandantul Aerocluburilor din Baia Mare şi Satu Mare, respectiv instructorul de paraşutism Cristina Ştenţel – şefa Detaşamentului de Paraşutism din cadrul Aeroclubului României.

Campionatul Naţional de Paraşutism este organizat pe două clase – cea de Juniori, respectiv cea de Seniori. Pentru precizia aterizării, campionatul se desfăşoară pe zece manşe de concurs, ultimele două fiind manşele finale, care constau în aterizarea pe un disc cu raza de 6 cm, cu centrul de 2 cm diametru. Clasamentul final se realizează în ordine crescătoare a punctajului de concurs, cel mai mic punctaj clasându-se pe primul loc.

În paralel cu această competiţie pe Aeroclubul din Satu Mare se desfăşoară şi Cupa României la Paraşutism, concurs de precizie a aterizării, la care participarea se face pe echipe mixte de câte cinci concurenţi, în componenţa acestora fiind obligatorie şi prezenţa unei persoane de sex feminin.

Referindu-se la prima competiţie, Julien Ocian a precizat că participă 72 de concurenţi de la cele 14 aerocluburi din ţară, consideraţi cei mai buni sportivi în domeniu. Totodată, Cristina Ştenţel a afirmat că la Cupa României la Paraşutism participă 13 echipe, din care una – cea din Buzău – este externă. Vârsta minimă a concurenţilor este de 16 ani, iar cea maximă de 45 ani. Festivitatea de premiere pentru cele două competiţii va avea loc în data de 7 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.