Poziţia OT-PDL referitor la proiectul de hotarare privind arborarea Drapelului National


OT-PDL Satu Mare este indignata de pozitia adoptata de catre consilierii locali ai UDMR, in sedinta de Consiliu Local din data de 29.09.2011, in legatura cu proiectul de hotarare privind arborarea Drapelului National.

Este un fapt reprosabil si revoltator pe care nu am crezut ca-l vom trai vreodata, la noi acasa! Consideram ca prin atitudinea lor, consilierii UDMR aduc o grava atingere identitatii noastre de romani si insemnelor nationale , dar mai ales, o grava jignire concetatenilor lor satmareni. Nu este admis, ca intr-un oras din Romania sa se incerce prin tertipuri ieftine sa fie pus sub semnul indoielii dreptul de a-ti arbora drapelul national. Dorim pe aceasta cale, sa atragem atentia consilierilor maghiari asupra faptului ca prin atitudinea lor nesabuita risca sa aduca la suprafata sentimente sovine, xenofobe si sa reinvie conflicte demult uitate. Le sugeram, de asemenea, sa nu sacrifice linistea , toleranta si buna intelegere de dragul unui fragil avans electoral. Consilierii trebuie sa inteleaga ca au fost mandatati de catre cetateni sa le reprezinte interesele, si oricat li s-ar parea de ireal, satmarenii , de orice etnie ar fi ,romani sau maghiari, vor prefera intotdeauna buna intelegere, in schimbul ambitiilor politicianiste ale liderilor!

Dar mai important, consideram ca respectul fata de tara , de insemnele nationale, este implicit dovada respectului fata de vecinul si prietenul tau, a educatiei si a dorintei de a prospera si de a trai impreuna mai bine!

De asemenea, ne vedem nevoiti in urma acestei intamplari jenante sa supunem atentiei consilierilor UDMR prevederile art. 12 din Constitutia Romaniei, “Drapelul Romaniei este tricolor; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, rosu.”

Mesajul OT-PDL Satu Mare este simplu, domnilor consilieri, reprezentati cu demnitate si onoare Constitutia Romaniei si drepturile cetatenilor, indiferent din ce partid faceti parte!

Presedinte Adrian Cozma

6 Comentarii la "Poziţia OT-PDL referitor la proiectul de hotarare privind arborarea Drapelului National"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.