Peste 4,5 milioane lei pentru localitățile județului Satu Mare


Operativi și eficienți, consilierii județeni sătmăreni au epuizat în mai puțin de 30 de minute proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi a ședinței ordinare care a avut loc vineri, 30 septembrie. Unul dintre proiectele importante aprobate de consilieri a fost cu referire la repartizarea pe unități teritorial administrative a 4.000.000 lei, bani rezultați din sumele defalcate din TVA alocate județului Satu Mare prin legea bugetului de stat, respectiv a unor sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2011.

Conform proiectului de hotărâre aprobat de consilieri, suma totală ce a fost repartizată unităților administrativ-teritoriale se cifrează la 4.000.000 lei. Banii au revenit la Consiliul Județean după ce comunele Turț, Petrești și Medieșu Aurit au fost împrumutate cu diverse sume în vederea acoperirii proiectelor finanțate din fonduri europene. Odată restituit împrumutul de către aceste comune, Consiliul Județean a repartizat unităților administrativ-teritoriale banii restituiți.

Pe de altă parte, în ședința de vineri, consilierii județeni au aprobat și proiectul de hotărâre privind utilizarea a 583.000 lei din fondul de rezevă al bugetului Consiliului Județean în scopul repartizării acestei sume unor unități administrativ-teritoriale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.