Documente pentru transport de material lemnos falsificate

Un maramureşean a încercat să scoată din ţară material lemnos pentru care a prezentat la frontieră documente falsificate. Mai mult, acesta conducea camionul cu lemne cu toate că are permisul de conducere suspendat.

În această dimineaţă, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Ciprian Gheorghe L., 43 de ani, din judeţul Maramureş. Bărbatul conducea un autotractor marca Scania, cu semiremorcă, ambele vehicule înmatriculate în Maramureş – aparţinând unei societăţi comerciale din Baia Mare – cu care transporta 21,5 metri cubi de lemn. La controlul de frontieră efectuat, şoferul a prezentat pentru marfă trei documente tip aviz de însoţire primar pentru material lemnos şi trei facturi. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe documentele de însoţire a mărfii sunt urme vizibile de modificare la rubricile cu data emiterii şi data plecării transportului.
Maramureşeanul a declarat că a avut unele defecţiuni la camion şi nu a putut efectua transportul în timp util, iar avizul de însoţire a mărfii a expirat, aşa că a modificat datele de pe document.
Totodată, oamenii legii au făcut verificări şi au constatat că permisul de conducere al maramureşeanului a fost suspendat la începutul acestei luni.
Acum Ciprian Gheorghe L. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi conducere cu permisul suspendat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.