Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” se mută în Casa de Cultură a Sindicatelor

Până cel târziu la sfârșitul lunii octombrie, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” se va muta în Casa de Cultură a Sindicatelor. În felul acesta, Primăria Satu Mare nu va trebui să achite o chirie către proprietarul căruia i-a fost retrocedat imobilul în care își are sediul Centrul Cultural. Pe de altă parte, Casa de Cultură a Sindicatelor, o clădire veche de 30 de ani care a început să se degradeze, va fi supusă unui amplu proces de reabilitare, iar până în toamna anului viitor va avea în sfârșit încălzire.
În cadrul conferinței de presă organizate miercuri, 28 septembrie, primarul Iuliu Ilyes a declarat că, în scopul mutării, proiectul de hotărâre privind asocierea dintre municipiul Satu Mare, Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” și Casa de Cultură a Sindicatelor va fi supus aprobării consilierilor municipali în ședința de joi, 30 septembrie.
Edilul șef a afirmat că aceasta este singura modalitate care permite Primăriei să aloce fonduri pentru reparațiile ce urmează a fi efectuate la imobilul Casei de Cultură a Sindicatelor în contul așa zisei chirii ce ar urma să fie percepută pentru găzduirea în incintă a Centrului Cultural “G.M.Zamfirescu”. Prima investiție avută în vedere va consta în reabilitarea sistemului de încălzire, iar proiectul tehnic va fi realizat cât mai repede astfel încât lucrarea propriu zisă să poată fi inclusă în planul de investiții pe anul 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.