Leagăne, ţarcuri, cărucioare şi scaune pentru copii cu hibe, descoperite de inspectorii CJPC

În perioada 29 august – 15 septembrie, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au luat la puricat magazinele specializate în comercializarea articolelor pentru copii. În urma neregulilor constatate patronii s-au ales cu amenzi în valoare totală de 17.000 lei.

“Am desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale în ceeea ce priveşte comercializarea articolelor de puericultură cum ar fi: paturi pentru copii, scaune înalte, cărucioare, mese de înfăşat de uz casnic, leagăne, ţarcuri, scaune de copii, biciclete. Am verificat legalitatea funcţionării operatorului economic, respectarea precederilor OG nr. 21/1992 privind informarea consumatorilor prin elementele de identificare şi caracterizare a produselor scoase la vânzare precum şi acordarea garanţiei pentru produsele vândute”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată astăzi, 27 septembrie, directorul CJPC Satu Mare, Valentin Breban.

Potrivit interlocutorului, trei operatori economici din Satu Mare şi unul din Carei aveau expuse produse a căror etichete nu aveau inscripţionate cuvântul “AVERTISMENT”, scris cu majuscule, şi nici vârsta pentru care sunt recomandate produsele respective. Alţi patru operatori economici din Negreşti Oaş nu aveau traducerea în limba română a informaţiilor care însoţesc produsele. În urma acestei acţiuni au fost verificaţi 18 operatori economici, dintre care nouă au fost sancţionaţi cu avertisment iar restul s-au ales cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 17.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.