“În constelația numelui” – lansare de carte

“În constelația numelui” este titlul cărții a cărei lansare a avut loc marți, 27 septembrie, la Cafeneaua “Poesis” din Satu Mare. Autorii volumului sunt Ionel Torja – directorul executiv al Direcției de Evidență a Persoanelor Satu Mare și Parachiv Pețu, fost director general al Direcției de Evidență a Persoanelor București, actualmente pensionar.
Așa cum ne-a obișnuit la fiecare lansare de carte, Ionel Torja a organizat cu atenție evenimentul de marți, astfel că, alături de reprezentanții administrației locale -primarul Iuliu Ilyes și vicepreședinții Consiliului Județean – Mircea Govor și Adrian Ștef – respectiv directorul Direcției pentru Cultură Culte și Patrimoniu – George Vulturescu, au fost prezenți și numeroși colegi ai autorului, precum și familia acestuia.
Deosebit de interesantă datorită datelor pe care le conține, cartea “În constelația numelui vine cu un aer proaspăt peste tot ce s-a scris până acum în domeniul numelor, un aer nemaiîntâlnit , adunat parcă de pe crestele înalte unde ajung doar temerarii și experimentații urcușurilor și pr aduce la zi o tematică destul de stufoasă” – menționează în prefață Firiță Carp – directorul editurii “Detectiv”, care a tipărit volumul. Acesta mai subliniază, referindu-se la cartea lansată marți, că “autorii au urcat În constelația numelui direct din constelația pasiunii pentru lucrul făcut temeinic”.
La finalul discursurilor despre carte, la fel ca în luna iunie a.c., când Ionel Torja și-a lansat două cărți – “Numele și prenumele persoanei fizice – Semnificație – Origine – Schimb”, respectiv volumul de poezii – “Sufletului pereche”, fiul autorului, Ionel Cristian a oferit un moment artistic la tobe, alături de cunoscutul percuționist Cserey Csaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.