Festivalul Zmeielor la Carei

Cel puțin 500 de persoane au participat sâmbătă, 24 septembrie, la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Zmeielor din Carei. Evenimentul a fost organizat de Direcția de Cultură și Sport din cadrul Primăriei și Asociația Spotivă Corvus Regia, cu sprijinul Ștrandului Termal Carei unde s-a desfășurat festivalul.
Pe lângă confecționarea și lansarea de zmeie, în cadrul evenimentului au avut loc și diferite alte programe pentru toate vârstele cum ar fi: reprezentație de motocros, concurs de airsoft (pistă aplicativă cu obstacole, aruncări cu grenade, tragere la țintă), tir cu arcul, confecționare de avioane din carton, origami, obiecte din gips, obiecte artizanale, demonstrații cu aparate teleghidate, demonstrație cu avioane mici cu motor, echitație, trăsuri cu ponei.
Cel mai mare zmeu a fost confecționat de Ciprian Marcu și a avut o înățlime de peste doi metri, iar cel mai frumos zmeu, în formă de stea, a fost realizat de Cristian Variu.
Participanții la acest eveniment au fost din Carei, Satu Mare, Tășnad, Negrești Oaș, Petrești, Foieni și Căpleni, precum și un grup de vizitatori din Ungaria. Constructorii de zmeie și participanții la concursul de Airsoft au fost recompensați cu diplome. Au mai fost prezenți, cu mai mulți căței care au fost dați pentru adopție, și reprezentanți ai Asociației Pufyi.
Evenimentul s-a încheiat la ora 20:00, cu un foc de tabără, după care peste 50 de persoane au prăjit slănină într-o ambianță relaxată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.