Cupa ICAR pentru handicapații fizic – prima ediție


Cel puțin 100 de persoane au participat joi, 22 septembrie, la deschiderea unei acțiuni organizate în premieră de Asociația Județeană a Persoanelor cu Handicap Fizic în colaborare cu Asociația Sportivă pentru Persoanele cu Dizabilități ICAR Satu Mare. Este vorba despre prima ediție a competiției Cupa ICAR, acțiune care va avea loc până duminică, 25 septembrie, inclusiv, cu participarea a 150 de persoane cu handicap fizic de la 15 cluburi sportive din toată țara.

Acțiunea a debutat la ora 10:30 cu un marș al descătușării, organizat în pasajul “Corneliu Coposu”. Cei aproximativ 100 de participanți, în cărucioare ori ajutați de cârje, s-au deplasat până în amfiteatrul din centrul pasajului, unde organizatorii au vorbit despre motivele și semnificația acestei acțiuni. Celor prezenți li s-au adresat atât președinta Asociației Județene a Persoanelor cu Handicap Fizic Satu Mare – Crina Pop, cât și Francisc Simon, președintele Organizației Naționale a Persoanelor Handicapate din România. Crina Pop a subliniat faptul că organizarea primei ediții a acestei competiții este motivativată de dorința de-a determina persoanele cu handicap fizic să se implice în acțiuni sportive, dar și pentru a-i sensibiliza pe sătmăreni în privința integrării și acceptării acestor persoane în rândul lor. În ceea ce privește marșul descătușării, care constă în deplasarea pe jos a persoanelor cu dizabilități, Crina Pop a afirmat că scopul acestuia este acela de-a atrage atenția comunității asupra existenței persoanelor cu dizabilități, motiv pentru care se dorește organizarea anuală a acestuia.

Joi, prima zi a acțiunii, a fost dedicată persoanelor cu dizabilități greu deplasabile și a constat în concursuri de șah, table și integrame. Vinei, 23, respectiv sâmbătă, 24 septembrie, vor avea loc concursuri de atletism și tenis de masă, iar duminică, 25 septembrie, sunt prevăzute un concurs automobilistic și festivitatea de premiere. Competițíile au loc la Hotelul “Select” și pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.