Soarta ștrandului va fi decisă la sfârșitul lunii octombrie


O comisie comună a Consiliului Local și Primăriei Satu Mare va analiza începând de săptămâna viitoare stadiul execuției lucrărilor din ștrand, iar propunerile formulate în urma celor constatate vor fi prezentate consilierilor municipali în ședința de la sfârșitul lunii octombrie a.c.

În cadrul conferinței de presă organizate miercuri, 21 septembrie, primarul Iuliu Ilyes a anunțat că, în funcție de cele constatate, precum și a discuțiilor care vor avea loc cu reprezentanții SC Beny Alex Negrești Oaș, concesionarul ștrandului, va fi decisă soarta acestui obiectiv, în sensul că ori va fi reziliat contractul, ori vor fi continuate lucrările! Cu mențiunea expresă că, sfârșitul lunii octombrie reprezintă termenul limită pentru finalizarea unei etape a lucrărilor, conform contractului încheiat între Primărie și concesionar.

Edilul șef a afirmat că ar fi de preferat continuarea lucrărilor deoarece, din cauza procedurilor necesare în vederea găsirii unui alt investitor, rezilierea contractului ar pune Primăria într-o situație dificilă.

Reamintim că ultima promisiune a reprezentantului SC Beny Alex Negrești Oaș, inginerul Radu Hosu, referitoare la finalizarea lucrărilor care ar permite utilizarea unora dintre bazine, a fost făcută în data de 23 august a.c., când la Primăria Satu Mare a avut loc o nouă discuție cu privire la stadiul lucrărilor din ștrand. Mai sigur pe el ca niciodată, Radu Hosu a afirmat atunci că toate demersurile conduc înpre perspectiva ca la sfârșitul lunii octombrie să fie date în folosință cel puțin șapte din cele nouă piscine din ștrand. “Până în prezent se află la doar un pas de finalizare integrală instalațiile de la subsol pentru echipamentele de filtrare, dezinfecție, reglare a temperaturii apei, etc., astfel că ulterior vom aduce din Germania și echipamentele propriu zise. În privința avizelor de la factorii locali precum Agenția pentru Protecția Mediului sau Direcția de Sănătate Publică nu ne facem probleme, deoarece aparatura germană este concepută peste standardele impuse de Uniunea Europeană. Astfel că, la sfârșitul lunii octombrie vom putea da în folosință șapte piscine, din care două pentru copii, toate cu apă termală și semi-acoperite” – a declarat Radu Hosu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.