PP-DD Satu Mare, prima conferinţă de presă

Conducerea Comitetului judeţean de iniţiativă a Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) a “sărbătorit” astăzi, 21 septembrie, reuşita înregistrării formaţiunii politice la Tribunalul Bucureşti, printr-o conferinţă de presă. Decizia de înregistrare a PP-DD a fost luată luni, 19 septembrie.

“V-am invitat să fiţi alături de noi în aceste momente de mare bucurie. După lupte seculare, PP-DD a fost înregistrat pe lista partidelor politice din România. Decizia este una definitivă şi irevocabilă”, a precizat în luarea de cuvânt preşedintele Comitetului judeţean de iniţiativă a filialei sătmărene a PP-DD, Dorin Pop. Potrivit interlocutorului în perioada imediat următoare vor avea loc alegeri la nivelul fiecărei filiale însă până atunci, duminică, 25 septembrie preşedinţii filialelor locale din judeţ se vor întâlni într-o şedinţă consultativă. “Este vorba despre o şedinţă internă, de-a noastră, unde nu dorim să invităm presa. Poate cu o altă ocazie, la alte acţiuni”, spune Dorin Pop.

PP-DD deschis pentru traseiştii politici?

După luarea de cuvânt a liderului sătmărean a PP-DD, discursul politic a degenerat uşor îmbrăcând o “haină” puţin propagandistă şi nu în ultimul rând acuzatoare la adresa celorlalte formaţiuni politice. “Depinde de fiecare persoană în parte. Dacă sătmărenii cred că trebuie să vină alături de noi, îi aşteptăm cu dragă inimă. Aici este loc pentru toţi cei care doresc să pună umărul la propăşirea acestui popor indiferent de naţionalitatea pe care o au. S-a demonstrat că toţi cei care au fost la guvernare nu au făcut decât să fure. Şi-au umplut buzunarele după care au plecat. Noi vă propunem altceva”, a declarat în luarea de cuvânt preşedintele organizaţiei municipale a PP-DD Satu Mare, Petru Ardelean. Potrivit acestuia, la formaţiunea politică pe care o reprezintă au aderat până în prezent şi membri altor partide politice. “Avem oameni care au venit de la PD-L, PNL, PRM, PNG dar şi de la PSD”, spune liderul PP-DD.

36 de organizaţii locale la nivel de judeţ

În momentul de faţă, la nivelul judeţului Satu Mare există 36 de organizaţii constituite, iar cel mai bine reprezentaţi sunt cei din zona Negreşti-Bixad. “Nu avem organizaţii în: Tiream, Foieni, Urziceni, Berveni şi Terebeşti. Urmează o perioadă extrem de grea în care vom pune umărul pentru a forma noi organiizaţii locale şi, nu în ultimul rând de a le întări pe cele deja existente. În prezent avem aproape 1.300 de membri”, a precizat Dorin Pop.

Conducerea PP-DD Satu Mare nu are încă o strategie bine pusă la punct în ceea ce priveşte alegerile de anul viitor. “Avem potenţiali candidaţi dar încă nu dezvăluim nume. Mai este timp până la alegeri. Însă vedem că trebuie făcute multe lucruri. Drumurile din Satu Mare sunt deplorabile. Circulaţia suferă din cauza unui al treilea pod peste Someş. Toţi spun că nu sunt bani însă ceva tot trebuie făcut. Nu avem un ştrad în oraş şi … multe alte, alte lucruri”, spune Pop.

La conferinţa de presă de astăzi, alături de preşedinţii Dorin Pop şi Petru Ardelean au mai fost prezenţi şi preşedintele Organizaţiei judeţene de femei a PP-DD Satu Mare, Agnes Pop, preşedintele Organizaţiei de pensionari din cadrul partidului, Vasile Inoan, vicepreşedintele organizaţiei municipale Satu Mare, Vasile Lobonţ dar şi câţiva dintre membri filialei sătmărene a formaţiunii politice.

Un Comentariu la "PP-DD Satu Mare, prima conferinţă de presă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.