Mafia pensionărilor frauduloase şi-a întins tentaculele şi la Satu Mare

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări faţă de 119 învinuiţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional nestructurat, prevăzut de articolul 8 din Legea nr. 39/2003, fals material în înscrisuri oficiale, prevăzut de articolul 288 aliniat 1 Cod Penal şi înşelăciune, prevăzut de articolul 215 aliniatele 1 şi 2 din Codul Penal.

Acţiunea procurorilor DIICOT vizează destructurarea unei grupări infracţionale, membrii grupării având drept scop obţinerea de venituri ilicite, din pensionarea frauduloasă a unor persoane şi procurarea unor documente de studii false. Membrii grupării au acţionat pe raza judeţelor: Alba, Cluj, Bihor, Arad, Maramureş, precum şi pe raza municipiului Bucureşti.

În vederea descoperirii şi ridicării unor mijloace de probă sunt în derulare, la acest moment, 17 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti (cinci), Turda (trei) şi a judeţelor Bihor (cinci), Alba /doi), Teleorman (unu) şi Satu Mare (unu).

În sarcina învinuiţilor se reţine că au procurat diplome de studiu false precum diplome de bacalaureat, diplome de licenţă, certificate de calificare profesională, în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu au calificarea necesară. Se mai reţine, în sarcina unui număr de 50 de învinuiţi, că au beneficiat în mod ilegal de pensie, la baza întocmirii dosarelor de pensie prezentate Caselor Judeţene de Pensii (CJP) stând înscrisuri falsificate – cărţi de muncă, adeverinţe de salariat, etc.

Dosarele de pensie erau falsificate integral sau parţial de către membrii grupării şi introduse în plată cu complicitatea unor funcţionari din cadrul CJP Alba.

Acţionând în această modalitate, membrii grupării au produs un prejudiciu estimat la peste 1 milion lei. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia vor fi conduse la audieri 50 de persoane. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Alba, BCCO Bucureşti, BCCO Cluj, BCCO Satu Mare, BCCO Oradea, BCCO Teleorman şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Alba. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DOS Alba.

Un Comentariu la "Mafia pensionărilor frauduloase şi-a întins tentaculele şi la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.