450.000 euro pentru lucrări în Sătmar


Până la sfârșitul acestui an Primăria are la dispoziție 450.000 euro pentru continuarea unor lucrări începute în Satu Mare dintr-un credit contractat în urmă cu cinci ani. Dacă în primăvară banii erau considerați pierduți, ceea ce a determinat sistarea unor lucrări începute, nefiind aprobată folosirea ultimei tranșe de împrumut, vestea bună a venit de curând: Comisia Națională de Autorizare a Creditărilor a aprobat folosirea de către municipalitate a 450.000 euro din creditul contractat, bani care vor trebui cheltuiți până la sfârșitul acestui an. În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 21 septembrie, primarul Iuliu Ilyes a prezentat lista lucrărilor care vor fi realizate din acești bani.

După achitarea unor restanțe către executanții lucrărilor efectuate până în prezent, restul banilor, respectiv 1,9 milioane lei, vor fi folosiți pentru continuarea unor lucrări prioritare în cartierul Micro 16 – a afirmat primarul. Este vorba despre amenajarea a încă trei parcări – prima, în spațiul dintre podul Golescu și parcul Liniștii, a doua – pe un spațiu situat între bulevardul Muncii și strada Aurora, iar a treia – pe spațiul dintre fosta CT 3 și strada Iasomiei – iar în acest scop proprietarii garajelor construite ilegal vor fi somați să le demoleze cât mai urgent. Din aceeași sumă va fi amenajată o parcare și în spatele fostei cofetării Crinul, iar pe drumul Careiului,între străzile Arinului și Pinului, va fi reabilitat trotuarul.

Pe de altă parte, primarul Ilyes a anunțat că în zona de Nord a municipiului Satu Mare se lucrează în vederea finalizării lucrărilor de asflatare începute în Piața Eroilor Revoluției, în timp ce în zona de Sud vor fi efectuate lucrări privind înlocuirea dalelor de pe strada Botizului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.