Let’s do it România, îmbrăcată în rahat politic la Satu Mare

Mai sunt foarte puţine zile până la startul ediţiei 2011 a campaniei Let’s do it România. La Satu Mare toate indiciile sugerau o ediţie extrem de reuşită: mulţi voluntari înscrişi, autorităţi locale extrem de receptive şi nu în ultimul rând o implicare discretă şi în limitele decenţei a factorului politic. Asta până azi la ora 14:00, când, prin amabilitatea doamnei Daliana Lazăr (purtătoare de cuvânt a Instituţiei Prefectului, care la ora respectivă se afla în timpul programului normal de muncă şi care în mod normal ar fi trebuit să fie ocupată cu prestarea de activităţi în folosul contribuabilului român din banii căruia este plătită) am primit următorul comunicat de presă, emis de către Organizaţia Judeţeană de Tineret a PDL Satu Mare:

Satu Mare, 20 septembrie 2011
Comunicat de presă OT PDL Satu Mare

OT PDL sprijină curăţenia în judeţ

Tinerii democrat-liberali au semnat astăzi contractul de colaborare cu echipa „Let`s Do It, Romania!”, fiind astfel titulari în echipa naţională de curăţenie. Preşedintele Tineretului Democrat Liberal (TDL) Satu Mare, Adrian Cozma, s-a întâlnit cu Alina Perşa, coordonatorul proiectului la nivel de judeţ, pentru a încheia „pactul” pentru marea curăţenie din 24 septembrie. „Considerăm că acest proiect înseamnă mult mai mult decât o curăţenie generală a oraşului şi a ţării. Tinerii democrat-liberali îşi doresc să se implice în campanie cu scopul de a ajuta la educarea şi responsabilizarea populaţiei în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător. Dorim totodată să oferim şi un exemplu pozitiv societăţii şi mai ales tinerilor, să le spunem că este momentul să fim mai implicaţi în astfel de activităţi, deoarece poluarea şi curăţenia este o problemă a tuturor. Dacă dorim să trăim într-o Românie curată şi modernă, aceste acţiuni trebuie să devină o normalitate în rândul tineretului”, a declarat Adrian Cozma.

În viziunea TDL, voluntariatul ţine de cultura fiecăruia şi de aptitudinea de a fi deschis spre lucruri bune, spre implicare. Putem observa că în ţările moderne din Europa şi nu numai, activitatea de voluntariat este foarte bine fundamentată, iar acest lucru îşi doresc şi tinerii din PDL. “Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar şi cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată. „Vrem ca anul acesta să fie mai bună organizarea şi să acoperim tot judeţul. În ceea ce priveşte implicarea partidelor politice, deocamdată PDL este singurul care participă la acţiune şi la propriu, nu doar cu numele trecut pe listă”, a spus Alina Perşa, coordonatorul acţiunii la nivel de judeţ.

Acţiunea tinerilor democrat-liberali va cuprinde tot judeţul. „Am mobilizat oamenii atât la nivel de municipiu, unde vom avea o echipă de circa 35 de persoane, cât şi la nivel de judeţ unde aproape în fiecare comună vom avea câte 10-15 persoane”, a mai declarat Adrian Cozma. OT PDL vine în sprijinul organizatorilor şi cu mijloace de transport în comun pentru circa 150 de voluntari care vor acţiona în judeţ dar nu posedă mijloc de transport pentru a ajunge la destinaţie.

Preşedinte Adrian Cozma

Deplin încrezători în inteligenţa şi discernământul cititorilor noştrii nu ne permitem să adăugăm nimic. Am fi curioşi totuşi să o întrebăm ceva pe doamna Alina Perşa apropo de “pactul” încheiat azi: Doamnă, pentru cât v-aţi vândut sufletul?

44 Comentarii la "Let’s do it România, îmbrăcată în rahat politic la Satu Mare"

  1. Pingback: Charlie Sheen veszi bérbe a szatmári strandot | Szatmári Srácok