Cupa “ICAR” aduce aproape 100 de concurenţi la Satu Mare


85 de concurenţi din Ungaria şi România se vor întrece în această săptămână la Satu Mare în cadrul Cupei “ICAR”. Competiţia ce va avea loc în perioada 21-25 septembrie, este la prima ediţie şi este destinată persoanelor cu dizabilităţi fizice.

“Vor fi prezenţi concurenţi, persoane cu dizabilităţi, din Ungaria şi România. Vreau să vă spun că este vorba despre prima ediţie a Cupei “ICAR” organizată de Clubul Sportiv cu acelaşi nume. Clubul nostru sportiv face parte din cadrul Asociaţiei Handicapaţilor Fizic (AHF) Satu Mare iar competiţia este organizată sub egida Organizaţiei Naţionale a Persoanelor cu Handicap România (ONPHR), la care AHF Satu Mare este afiliată. Miercuri (21 septembrie) va fi sosirea invitaţilor iar competiţia propriu-zisă va începe de joi (22 septembrie). Masa festivă, cumulată cu premierea câştigătorilor va avea loc duminică (25 septembrie) de la ora 15.00. Concurenţii trebuie să ştie că nu au de plătit nici o taxă de participare”, a declarat una dintre organizatorii competiţiei, Crina Pop.

Sătmărenii sunt invitaţi la “Marşul descătuşării”

Totodată, sătmărenii sunt invitaţi joi, 22 septembrie, de la ora 10.30, la un “Marş al descătuşării” care va porni de la Casa Albă iar participanţii se vor îndrepta către Platoul din Piaţa 25 Octombrie, locul unde va avea loc deschiderea festivă a competiţiei. “Aşteptăm să ni se alăture cât mai mulţi sătmăreni. Vrem ca această întrecere sportivă să devină o tradiţie pentru clubul nostru. După deschiderea festivă care nu va dura mai mult de oră vor avea loc concursurile de şah, table şi integrame. Locul desfăşurări acestor probe va fi la sediul AHF de pe strada Golescu nr. 39. Urmează apoi probele de atletism şi tenis de masă care se vor desfăşura la Ştrad. Ne-am gândit şi la un concurs automobilistic, desigur adaptat persoanelor cu dizabilităţi. Piloţii vor concura în cadrul a două secţiuni şi anume: orientare şi îndemânare. Startul probei de orientare se va da de la Motel “Select” iar linia de sosire va fi la poligonul ACR. Acolo se va desfăşura şi proba de îndemânare”, a precizat Crina Pop.

Persoanele care doresc să participe la Cupa “ICAR” sunt rugaţi să sune la una dintre numerele de telefon: 0261717287, 0745086185 (Crina Pop), 0752859071 (Beata Bandura) sau să-şi trimită mesajele la adresele de email: office@ahfsm.org sau icarahfsm@gmail.com.

Un Comentariu la "Cupa “ICAR” aduce aproape 100 de concurenţi la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.