Anul şcolar începe cu cheltuieli de sute de lei din partea părinţilor

După ce au dat sute de lei pentru ghiozdanele şi rechizitele şcolare, părinţii care au copii în clasele primare, după prima şedinţă cu părinţii din acest an şcolar au aflat că mai au de scos şi alţi bani din buzunare. Caietele speciale, fondul clasei respectiv cel al şcolii şi în unele cazuri uniformele şcolare necesită şi alţi bani care se ridică la sume ce variază între 100 şi 200 lei.

“Chiar a doua zi de şcoală am avut şedinţă cu părinţii unde ni s-a comunicat că mai avem de plătit 38 de lei pentru caietele speciale, 50 de lei fondul clasei, iar în câteva zile ni se va aduce la cunoştinţă şi cât trebuie să dăm pentru fondul şcolii. Eu am o fetiţă în clasa a II-a şi ştiu că anul trecut am plătit 12 lei. În ceea ce priveşte caietele speciale acestea sunt un fel de culegere sau, să le spunem caiete de teme, în care se lucrează de obicei la clasă. Cele de română şi matematică costă fiecare câte 14 lei iar pentru caietul special de Cunoaşterea mediului trebuie să dăm încă 10 lei”, spune una dintre mămici.

Uniformele şcolare înghit alţi bani. În funcţie de materialul folosit dar şi de atelierul de croitorie unde urmează a fi confecţionate, preţul acestora variază între 75 şi 150 lei. “La şedinţa cu părinţii ni s-a spus că dacă alegem ca material sarafanul, pentru fetiţe, atunci o pereche de uniformă costă 75 de lei. Dacă vrem să le facem separat vestă şi fustă, atunci preţul uniformei se ridică la 150 lei”, spune o mămică.
Conducerile altor şcoli au hotărât accesul elevilor în şcoală pe bază de card. “Directorul ne-a spus că legea nu îi permite să angajeze portar astfel că vrea ca elevii să aibă carduri care să le permită accesul în şcoală. Nu înţeleg cum va reuşi să-i controleze în acest mod”, spune mămica unui copil din Medieşu Aurit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.