Răpită din faţa Centrului Social de Urgență


O sătmăreancă de aproximatov 40 ani a fost răpită marți seara din fața Centrului Social de Urgență ( CSU – Adăpostul de Noapte) din Satu Mare. Varga Iuliana este una dintre asistatele vechi care sunt găzduite periodic în adăpost și, după ce marți seara a fost luată cu forța din fața CSU, a revenit de-abia miercuri dimineața, în jurul orei 5:00, însoțită de un echipaj de jandarmi.

Potrivit celor declarate de Daniel Săveanu, coordonatorul CSU, Varga Iuliana a revenit marți, 13 septembrie, în adăpost, după o absență de aproximativ o lună, perioadă în care s-a aflat la muncă într-o localitate din județul Satu Mare. În jurul orei 21:30, femeia l-a informat pe portarul adăpostului asupra faptului că iese pentru câteva minute în fața CSU, ceea ce, conform uzanțelor, a fost consemnat într-un proces verbal. Ce s-a întâmplat în continuare, portarul nu a mai putut să relateze, deoarece femeia se afla în afara CSU. Totuși, se pare că Varga Iuliana ar fi ieși să se întâlnească cu fostul concubin, pe care l-a părăsit când a revenit în Adăpostul de Noapte.

După ce a părăsit adăpostul, în jurul orei 22:00 femeia a fost găsită într-un autoturism în care se aflau trei bărbați. Echipajul de jandarmi care patrula în zona cartierului Solidarității a observat că autoturismul se deplasa cu farurile stinse, iar în interiorul acestuia cei trei bărbați încercau să țină cu forța o femeie “îmbrăcată în pijama”.

Jandarmii au oprit autoturismul şi au solicitat celor trei bărbaţi să-şi decline identitatea. După ce au fost identificaţi, Ioan G. – de 47 ani, din Tarna Mare, Cristian R. – 41 ani, din Halmeu şi Petre G. – de 31 ani, din Şiria judeţul Arad, au fost conduși la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, pentru continuarea verificărilor.

Totodată, jandarmii au însoţit victima la spital, iar celor trei le-au fost întocmite actele premergătoare săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.