Campionatul European “CEC ORI CUP”, în acest weekend la Satu Mare

Etapele a IX-a şi a X-a a Campionatului European “CEC ORI CUP”, Cupa “Someş-Oaş” la raliu vor fi organizate în acest weekend la Satu Mare. Evenimentul automobilistic va avea loc vineri, 16 septembrie respectiv sâmbătă, 17 septembrie.

Anunţul a fost făcut astăzi, 14 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Automobil Clubul Român (ACR) Satu Mare de către directorul filialei, David Seletye. Competiţia este organizată cu sprijinul Primăriei municipiului Satu Mare, Serviciului Poliţiei Rutiere respectiv al filialei sătmărene a ACR. “La acest campionat participă concurenţi din cinci ţări: Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. Primele etape au avut loc la Praga, pe 8-10 aprilie, Polonia, în perioada mai-iunie, la Budapesta în iulie iar acum am ajuns la etapele IX şi X din România”, a precizat directorul ACR Satu Mare.

Competiţia de la Satu Mare cuprinde patru etape

La competiţia de la Satu Mare şi-au manifestat intenţia de participare 38 de echipaje. România va fi reprezentată de trei echipaje, unul din Timişoara, un echipaj din Brăila iar al treilea din Satu Mare. “Aceasta este cea de-a XV-a ediţie a acestei competiţii. La primele trei ediţii am organizat etape şi la Satu Mare. Apoi, pentru următoarele zece ediţii organizarea a fost preluată de cei din Maramureş, iar de anul trecut am revenit şi am readus câteva etape şi la Satu Mare. Competiţia cuprinde patru etape, dintre care două de noapte şi două de zi. “Cele două etape de zi se vor desfăşura sâmbătă pe B-dul Transilvania, de la ora 11.00. Etapele de noapte vor avea loc la poligonul ACR, vineri seara. La proba de orientare, concurenţii vor avea de parcurs aproximativ 160 de km”, a precizat directorul ACR Satu Mare.

Taxele de înscriere variază de la 100 la 310 lei

“În ceea ce priveşte taxele de înscriere acestea includ atât cazarea cât şi masa pentru piloţii care vin din străinătate sau din alte judeţe. Astfel, acestora le oferim două nopţi cazare şi cinci mese la un preţ total de 310 lei. Piloţii care vin doar pentru proba de îndemânare din alte localităţi au de plătit 180 de lei. Pentru echipajele care nu necesită cazare, taxa este de 150 lei care include şi masa festivă pentru două persoane iar piloţii singuri, care vin doar pentru îndemânare, taxa este de 100 lei”, spune David Seletye.
În ceea ce priveşte programul de desfăşurare a competiţiei trebuie spus că înscrierile vor avea loc vineri în intervalul orar 14.00-17.00 la Hotel “Perla” din Satu Mare, iar la ora 19.00 începe proba de îndemânare la poligonul ACR. Startul probei de orientare se va da sâmbătă, de la ora 09.00 din Centrul Nou, iar probele de îndemânare vor avea loc de la orele 11.00, în Centrul Nou respectiv de la ora 14.00 pe poligonul ACR.

Tot în cadrul conferinţei de presă de astăzi, directorul ACR Satu Mare a făcut referire şi la taxa de poluare. “Şapte mrembri ACR au primit până acuma banii înapoi şi am reuşit să înmatriculăm 32 de maşini fără să mai plătim taxa de poluare. Mai trebuie spus că suntem în instanţă cu 280 de dosare din care, în 45 de cazuri am primit termene destul de lungi, până prin iunie-eptembrie anul viitor. Cei care se gândesc să-şi depună acuma dosarele, trebuie să ştie că soluţionarea acestora poate dura chiar şi doi ani de zile”, a precizat Seletye.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.