Porţi antişpagă la Spitalul Judeţean Satu Mare

Un pachet de măsuri organizatorice şi de logistică privind relaţiile cu publicul şi de monitorizare a accesului în instituţie, va fi pus în aplicare în viitorul apropiat la Spitalul Judeţean Satu Mare. Marţi, 13 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul Adrian Marc a prezentat detalii referitoare la investiţiile ce vor fi făcute în aceste privinţe.

Un birou de informare şi relaţii cu publicul va fi amenajat la intrarea în Spitalul Judeţean, în locul fostului chioşc alimentar. Aici, sătmărenii şi nu numai, vor avea la dispoziţie pliante şi broşuri şi vor putea primi informaţiile dorite de la personalul care va avea activitate permanentă. O altă investiţie vizează regândirea, modernizarea şi securizarea căilor de acces în spital, inclusiv prin externalizarea serviciilor de pază. Pentru separarea accesului personalului medical şi administrativ, respectiv al pacienţilor şi aparţinătorilor, de cel al furnizorilor, vor fi create intrări diferite, pentru aceştia din urmă fiind prevăzută înfiinţarea unei căi de acces în preajma imobilului unde se află birourile administrative.

Pentru ceilalţi, accesul se va face pe poarta principală a spitalului pe baza unor cartele magnetice şi ecusoane. Managerul Adrian Marc a afirmat că dacă în privinţa medicilor şi a personalului sanitar problema deţinerii cartelelor magnetice nu ridică dificultăţi, în privinţa bolnavilor şi a aparţinătorilor trebuie puse la punct detaliile privind înregistrarea celor cărora le vor fi puse la dispoziţie cartele şi ecusoane, şi referitoare la modalitatea de restituire a acestora.

O altă investiţie deosebit de importantă va consta în înlocuirea porţilor de la intrarea în curtea Spitalului Judeţean, în condiţiile în care, în prezent, nu poate fi monitorizat accesul tuturor persoanelor care intră în instituţie. Potrivit managerului Adrian Marc, pentru accesul autovehiculelor este prevăzută instalarea unei bariere ce va fi acţionată prin telecomandă de către personalul din cabina de pază, iar în privinţa accesului cetăţenilor, se are în vedere instalarea unei uşi batante securizate. “Pe lângă limitarea accesului persoanelor nedorite în spital, securizarea şi monitorizarea intrărilor va contribui şi la sistarea alimentării sistemului de şpagă, în condiţiile în care, chiar şi acum portarii obişnuiesc să condiţioneze accesul vizitatorilor de clasicul ciubuc strecurat în palmă sau direct în buzunar” – a declarat managerul Marc.

Un Comentariu la "Porţi antişpagă la Spitalul Judeţean Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.