Monitoare de informare în holuri și televizoare în saloane, la Spitalul Județean


Şase monitoare mari care vor prezenta date informative generale pentru public şi alte 35 de dimensiuni mai mici, care vor fi amplasate în secţii, precum şi cel puţin 90 de televizoare în saloanele unora dintre secţii, pentru pacienţii internaţi, sunt câteva dintre noutăţile care vor contribui atât la informarea sătmărenilor care trec pragul Spitalului Judeţean Satu Mare, cât şi la sporirea gradului de confort al bolnavilor. Amănuntele referitoare la aceste investiţii au fost prezentate de managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc, în cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, 13 septembrie.

Sistem informaţional video

Patru din cele şase monitoare au fost deja instalate şi funcţionează, iar celelalte două urmează a fi amplasate la Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de Boli Infecţioase, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, extindere şi reabilitare. Două dintre monitoarele care funcţionează se află la intrările de acces în Spitalul Judeţean, respectiv Ambulatoriul de Specialitate, unul în secţia externă a spitalului de la Tăşnad, iar unul la Spitalul Judeţean II (Spitalul Vechi). Managerul Adrian Marc a precizat că rolul acestora este de-a prezenta în permanenţă persoanelor care trec pragul Spitalului Judeţean informaţii de larg interes începând cu acelea referitoare la structura instituţiei şi terminând cu altele despre judeţ sau diverse oportunităţi de cazare, transport şi deplasare. “Prin aceste puncte de informare, dorim ca oamenii să ne cunoască mai bine, să ştie unde pot să apeleze diverse servicii şi să fie tot timpul la curent cu modificările prevăzute de legislaţie cu privire la drepturile pacienţilor şi ale asiguraţilor” – a declarat Adrian Marc.

Alte 35 de monitoare de dimensiuni mai mici vor fi amplasate în toate secţiile Spitalului Judeţean şi vor transmite atât informaţii generale, cât şi specifice fiecărei secţii. Sistemul informaţional va deveni funcţional în totalitate la sfârşitul lunii octombrie, când informaţiile şi datele vor fi derulate zilnic între orele 7:00 – 20:00.

Televizoare în saloane

Pe de altă parte, managerul Adrian Marc a vorbit despre investiţia ce va fi făcută în viitorul apropiat în scopul sporirii gradului de confort al pacienţilor internaţi. Este vorba despre amplasarea a cel puţin 90 de televizoare în saloanele din secţiile spitalului al căror specific se pretează la funcţionarea acestora. O parte dintre televizoare vor fi instalate în acest an, iar restul la începutul anului viitor, secţiile avute în vedere deocamdată fiind Chirurgie Pediatrică, Pediatrie, Chirurgie Generală şi Oncologie.

Deoarece s-a dorit ca investiţia să nu fie foarte costisitoare şi pentru a se evita perspectiva ca pacienţii internaţi să plătească pentru vizionarea programelor, conducerea Spitalului Judeţean a ales varianta achiziţionării unor televizoare mai ieftine dar în perfectă stare de funcţionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.