Florarii au luat țeapă!


Pentru a nu rămâne cu marfa nevândută, ca la 8 Martie şi alte evenimente festive din ultima perioadă, luni, 12 septembrie, la început de nou an şcolar, florarii sătmăreni au scos la vânzare prea puţine flori faţă de numărul surprinzător al solicitărilor. Chiar şi aşa, vânzările au rotunjit substanţial veniturile florarilor, deşi, preţurile nu au fost săltate, conform obiceiului.

Pe aleea florarilor din parcul central al municipiul Satu Mare, imaginea surprinsă la primele ore ale dimineţii de luni era cel puţin dezolantă: vaze goale, flori puţine, vânzători doar câţiva. La unison, vânzătorii de flori au avut aceeaşi explicaţie: ţinând cont de experienţele anterioare determinate de criza care şi-a pus amprenta, nu s-au pregătit pentru un număr mare de solicitări. Cu toate acestea, vânzările au fost peste aşteptări, ca atare şi veniturile au fost pe măsură.

Pe de altă parte, fiind prima zi de şcoală, fără să exagereze şi să-şi încarce braţele cu nenumărate buchete de flori, ca altădată, cei mai mulţi dintre clienţii au fost părinţii celor mici sau elevii din clasele mari. Aceştia din urmă, deşi au cam rămas fără bani, au afirmat că doamna dirigintă merită odată pe an o astfel de cheltuială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.