“Girafa” vine cu rechizite şcolare pentru familiile nevoiaşe

Aproximativ 80 de pachete cu rechizite şcolare vor ajunge începând de astăzi, 11 septembrie, în mâinile elevilor ce provin din familii sărace. Acţiunea va continua şi săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PNL Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au fost prezenţi preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL Satu Mare, Dorina Grunfeld, vicepreşedintele femeilor liberale, Ana Maria Maruşca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, preşedintele „Organizaţiei colegiale” a PNL Satu Mare, Ionuţ Mădălin Ardelean respectiv un grup de tineri voluntari care au ajutat la colectarea rechizitelor.

Ghiozdanele cu rechizite şcolare şi pachetele cu caiete, creioane colorate, carioci şi stilouri vor ajunge în mâinile elevilor care provin din familii cu situaţii financiare precare. „Rechizitele şcolare au fost colectate prin generozitatea unor sătmăreni care au înţeles importanţa unui asemenea demers”, a declarat Dorina Grunfeld. Acţiunea este organizată de către Asociaţia „I.C. Brătianu” Satu Mare alături de Organizaţia Femeilor Liberale. În cadrul proiectului „Girafa”, organizatori îşi propun să vină în ajutorul familiilor, tinerilor şi copiilor aflaţi în dificultate sau cu o situaţie materială modestă. „În România anului 2011 ne confruntăm cu o situaţie economică atât de gravă încât multe familii nu îşi permit să le cumpere copiilor rechizitele şcolare de care au nevoie la începutul noului an şcolar. Acesta este motivul pentru care ne-am gândit să venim în ajutorul acestor copii. Până astăzi au fost colectate aproximativ 80 de pachete care conţin minimul necesar de care un elev are nevoie. Din discuţiile pe care le-am avut cu sponsorii se pare că săptămâna viitoare vom reuşi să pregătim şi alte pachete pentru a veni în ajutorul şcolarilor”, a precizat Dorina Grunfeld.

Potrivit vicepreşedintelui Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL pachetele vor fi distribuite începând de astăzi. „Săptămâna viitoare, acţiunea va continua la Carei şi Sanislău dar aşteptăm semnale şi din alte localităţi din judeţ unde sunt probleme”, a precizat interlocutoarea. Potrivit Dorinei Grunfeld, în baza de date a Asociaţiei „I.C. Brătianu” şi a PNL Satu Mare se află în jur de 300 de familii nevoiaşe.

„Sunt multe familii care nu îşi permit minimul necesar pentru a-şi trimite copiii la şcoală. Fenomenul este mult mai acut la nivelul familiilor cu mai mulţi copii. Ce vrem să realizăm prin acest program? Să le oferim copiilor şansa de a deveni oameni, şansa de a se realiza, şansa la învăţătură”, a declarat în încheiere Ana Maria Maruşca.

2 Comentarii la "“Girafa” vine cu rechizite şcolare pentru familiile nevoiaşe"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.