Numire de director controversată


Un grup de profesori de la Grupul Şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş protestează împotriva numirii lui Ovidiu Hotca în funcţia de director al şcolii. Potrivit dascălilor, numirea s-a făcut strict pe criterii politice. Acesta urmează să-l înlocuiască la conducerea unităţii de învăţământ pe Mihai Miclăuş.

Profesorii şi-au manifestat nemulţumirea în cadrul unui memoriu pe care l-au depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare şi care urmează să fie înaintat şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Dascălii sunt hotărâţi să nu înceapă cursurile în condiţiile în care Mihai Miclăuş nu va fi repus în funcţie. Profesorii protestatari susţin că s-a primit un fax, pe data de 5 septembrie, în care se precizează că, de la 1 septembrie, Ovidiu Hotca este noul director al şcolii fără însă ca decizia să fie motivată în vreun fel oarecare.

Potrivit inspectorului şcolar general, Mariana Popa “directorul a fost numit de către noi, de inspectorat. Eu nu am văzut memoriul depus deoarece am fost plecată la Zalău după lucrările de la contestaţii. Urmează ca mâine dimineaţă să văd despre ce este vorba. Noi am respectat şi în acest caz procedura de numire în funcţie ca şi în cazul altor directori, sau directori adjuncţi din judeţ”. În ceea ce priveşte eventualitatea unei numiri politice, Mariana Popa spune că “acesta este lozinca cu care se iese întotdeauna în faţă”. În orice caz, profesorii de la Grupul Şcolar “Ioniţă G. Andron” sunt hotărâţi să boicoteze începutul anului şcolar. Iar rezolvarea stă, se pare, în decizia conducerii IŞJ Satu Mare.

3 Comentarii la "Numire de director controversată"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.