Navetiştii sunt nemulţumiţi de popunerea de modificare a orarului trenurilor

Nemulţumiţi de intenţia conducerii Regionalei CFR Cluj Napoca de a schimba orele de pornire respectiv de sosire a unor trenuri, navetiştii de pe rutele Satu Mare-Baia Mare respectiv Satu Mare-Halmeu, sunt hotărâţi să adune semnături pentru a preveni acest inconvenient. noul orar de mers al trenurilor va intra în vigoare începând cu data de 11 decembrie.

În cursul zilei de marţi, 6 septembrie respectiv astăzi, 7 septembrie, conductorii de tren au făcut un sodaj în rândul navetiştilor, pentru a afla părerea călătorilor cu privire la propunerea celor de la Regională. “Am cerut conductorilor să facă un sondaj de opinie în rândul călătorilor. După prima zi am înţeles că navetiştii de pe ruta Satu Mare-Baia Mare s-au împărţit în două tabere. Unora le este indiferentă ora de pornire, pe când alţii ar fi grav afectaţi dacă am adopta noul orar propus de Regională. Potrivit propunerilor pe care le-am primit zilele trecute, personalul Satu Mare-Baia Mare ar porni nu la 16.20, cum este în prezent, ci la ora 16.00. Însă această modificare nu este pe placul unor navetişti. Dimineaţa la fel. Trenul ar sosi în gară la ora 06.19, ceea ce nu le convine multora”, a declarat şefa Staţiei Călători Satu Mare, Liliana Crasnai.

Vom face naveta cu microbuzul

Aflarea veştii a produs rumoare în rândul navetiştilor. “Şi aşa, pentru ca să ajung la firma la care lucrez, mai trebuie să i-au dimineaţa un taxi. Plătesc şi acolo 8 lei. Dacă mai adăugăm şi preţul abonamentelor majorate, nu mi se mai merită să fac naveta cu trenul. În aceste condiţii, jumătate dintre muncitori vor merge la lucru cu microbuzul”, a precizat unul dintre navetişti. “Eu v-am spus, şi urmează ca dumneavoastră să vă înţelegeţi şi să vă hotărâţi cum vă este mai bine”, a precizat conductorul. Potrivit şefei Staţiei CFR Călători Satu Mare, “până mâine trebuie să trimitem la Cluj rezultatul sondajului realizat, urmat de propunerea noastră. Noi ne-am gândit ca ora de pornire să fie la 16.10, iar cea de sosire, dimineaţa, la 07.10. Desigur, aşteptăm şi alte soluţii venite din rândul navetiştilor”. Propunerile urmează a fi analizate după care se va trece la modificarea orarului de pornire/sosire a unor trenuri destinate navetiştilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.