120 lei pentru fiecare maidanez sterilizat și crotaliat

Pentru fiecare maidanez sterilizat și crotaliat în cadrul Centrului pentru Sterilizarea Câinilor Comunitari (CSCC), recent dat în folosință, Primăria municipiului Satu Mare achită 120 lei, iar până la sfârșitul anului au fost prevăzuți bani pentru circa 600 de câini. Pe de altă parte, în paralel cu acțiunea de sterilizare și crotaliere a câinilor fără stăpân, Primăria achită circa 145 lei pentru fiecare câine care este capturat de Serviciul de Ecarisaj. Cele două activități nu se exclud una pe alta, ambele fiind la fel de importante și necesare, a precizat primarul Iuliu Ilyes în cadrul conferinței de presă organizată miercuri, 7 septembrie.

În baza protocolului încheiat cu Primăria Satu Mare, Asociația “Free Life” a început la 1 septembrie activitatea de sterilizare și crotaliere a câinilor fără stăpân. Potrivit primarului Iuliu Ilyes, pentru sterilizarea fiecărui câine, Primăria alocă 120 lei, iar până la sfârșitul acestui an au fost prevăzute sumele necesare în vederea sterilizării a circa 600 de maidanezi, în timp ce sumele prevăzute pentru anul viitor au fost estimate pentru aproximativ 1.000 de câini.

Pe de altă parte, și în paralel cu activitatea de sterilizare și crotaliere a câinilor fără stăpân, Primăria Satu Mare susține financiar și activitatea desfășurată de Serviciul de Ecarisaj, care acționează în conformitate cu prevederile legale în vigoare. În acest scop, costurile suportate de Primărie se cifrează între 145-160 lei pentru fiecare câine, funcție de procedurile aplicate fiecărui patruped, inclusiv eutanasierea acolo unde situația impune acest lucru. ” În ciuda opiniilor contradictorii formulate de cetățeni, cele două activități sunt la fel de necesare și importante, deoarece ambele au drept scop reducerea progresivă a numărului câinilor fără stăpân. Cetățenii trebuie să înțeleagă că ambele activități sunt necesare, precum și faptul că odată sterilizați și crotaliați, chiar dacă sunt duși în locurile de unde au fost capturați, maidanezii nu mai sunt agresivi și nici nu mai au posibilitatea să se înmulțească” – a precizat primarul.

Centrul de Sterilizare a Câinilor Comunitari este situat pe strada Crișan din municipiul Satu Mare și a fost dat în folosință la începutul lunii august a.c., iar adăpostul pentru câini administrat de Serviciul de Ecarisaj al SC Mixt Service SRL funcționează deja de peste doi ani, în condiții legale, pe raza comunei Dorolț.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.