Laptele și cornul, scoase la licitație


La nivelul Primăriei municipiului Satu Mare a fost inițiată procedura licitaţie deschisă privind furnizarea și distribuirea, în anul școlar 2011-2012, a produselor lactate și de panificație elevilor din clasele I-VIII din învățământul de stat și privat, precum și copiilor preșcolari din grădințtele de stat și private cu program normal de 4 ore.

Data limită de depunere a oferetelor este 13 octombrie, când va avea loc și deschiderea acestora, iar valoarea estimată, fără TVA, se cifrează la 1.565.635,8 lei.

Întârzierea cu care a fost inițiată licitația este determinată de faptul că, la sfârșitul lunii iulie a.c., nu existau precizări ferme cu privire la adoptarea programului referitor la alternativa distribuirii unei mese calde, și nici în privința reglementărilor despre distribuirea laptelui și a cornului la fel ca anul trecut.

Pe de altă parte, în ședința ordinară din 29 iulie, consilierii județeni sătmăreni au aprobat proiectul de hotărâre referitor la repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume defalcate din TVA în vederea asigurării sumelor necesare achiziționării laptelui și cornului guvernamentale pentru elevi și preșcolari. Suma totală repartizată de Consiliul Județean Satu Mare unităților administrativ-teritoriale se cifrează la 2.843.770 lei și va fi folosită în vederea asigurării produselor lactate și de panificație pentru elevii din clasele I – VIII, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele din județ în intervalul 12 septembrie – 31 decembrie 2011.

Din suma totală, municipiile Satu Mare și Carei au primit 942.573 lei, din care 791.740 lei a primit municipiul Satu Mare. Cele patru orașe din județ, respectiv Negrești Oaș, Tășnad, Ardud și Livada, au primit în total 290.383 lei, în timp ce suma totală ce va fi repartizată comunelor este de 1.610.814 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.