243 de contestaţii la Bac

Doar 243 de candidaţi care nu au promovat sesiunea din toamnă a Bacalaureatului au depus duminică, 4 septembrie, contestaţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Brumboiu, lucrările vor fi corectate astăzi, 5 septembrie, respectiv marţi, 6 septembrie, la un centru de examinare din Zalău.

Candidaţii nemulţumiţi de notele oţinute au avut posibilitatea să depună contestaţii până duminică la ora 20.00. Notele finale obţinute în urma contestaţiilor vor fi afişate miercuri, 7 septembrie. Potrivit interlocutoarei, cei mai mulţi absolvenţi au avut de furcă la examenul de matematică, probă la care s-au înregistrat cele mai multe contestaţii.

În ceea ce priveşte promovabilitatea trebuie spus că liceul care a scăpat de restanţieri este Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”. La Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” promovabilitatea este de 50%, din cei patru candidaţi doar doi au reuşit să obţină nota 6 la sesiunea a doua a Bacalaureatului. Situaţia nu este mult mai bună nici la celelalte licee de prestigiu din Satu Mare. Spre exemplu, la Colegiul Naţional “Ioan Slavici”, din cei nouă candidaţi doar patru au reuşit să promoveze, patru şi-au căzut examenul iar unul nu s-a prezentat. La Colegiul Naţional “Doamna Stanca”, din patru candidaţi, doi s-au văzut sub linie iar din cei 19 candidaţi de la Liceul de Artă “Aurel Popp”, doar opt au reuşit să obţină note peste 6. Trebuie precizat că promovabilitatea la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului este de 16,9%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.