Creșă nouă, personal ioc!


În vederea construirii unei creșe în Satu Mare, consilierii au aprobat, în ședința de săptămâna trecută, transmiterea în folosinţă gratuită către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MRDT), a unui teren în suprafaţă de 1500 mp, proprietate privată a municipiului.

Proiectul de hotărâre aprobat de consilieri a fost inițiat în baza derulării de către MRDT a programului naţional de dezvoltare a infrastructurii, iar atunci când va fi construită, noua creșă va avea sediul pe aleea Milcov din cartierul Micro 15.

Referindu-se la perspectiva realizării obiectivului, primarul Iuliu Ilyes a declarat în cadrul unei conferințe de presă că inițial, la nivelul MRDT, deoarece informațiile transmise de Primărie au fost analizate superficial, s-a considerat că la nivelul municipiului Satu Mare se dorește construirea unui număr mult mai mare de creșe.

“Creșa va fi construită în cele din urmă, deși va avea o capacitate foarte mică față de necesarul din zonă, dar cei de MRDT nu s-au întrebat cum vom reuși să o populăm dacă nu putem angaja personal, toate posturile fiind blocate. De altfel, din același motiv, creșa “Mică Sirenă” de pe strada Botizului, stă nefolosită de la sfârșitul anului trecut, în ciuda numeroaselor solicitări formulate de către părinți, și numărului insuficient de locuri de care dispun creșele din Satu Mare” – a declarat Iuliu Ilyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.