Lipsesc 10.000 de angajați


Prezentarea activității Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), respectiv Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare a constituit tema ședinței Colegiului Prefectural desfășurată miercuri, 24 august.

După ce directorii Gheorghe Tilibașa al AJOFM și Cristian Sasu al ITM au prezentat principalele repere ale activității celor două instituții, Eugenia Sabău – directoarea Casei Județene de Pensii (CJP) – a atras atenția asupra unui aspect în privința căruia a solicitat lămuriri.

Discuția a pornit de la precizarea directorului ITM, Cristian Sasu, privind existența la nivelul județului Satu Mare a unui număr de 100.000 angajați cu contracte active, conform datelor înregistrate la 1 iulie a.c.

Directoarea Eugenia Sabău a afirmat că la nivelul CJP Satu Mare se aflau înregistrați, la aceeași dată, 90.421 agajați plătitori de asigurări sociale de stat. Eugenia Sabău a întrebat ce se întâmplă cu diferența dintre acest număr de angajați și cel mențional de directorul Cristian Sasu, în condițiile în care, chiar și pentru cei care lucrează part-time angajatorii sunt obligați să achite asigurările sociale. “Situația ar putea avea drept cauze fie neachitarea de către angajatori a obligațiilor către stat, deși acestea le sunt reținute angajaților, fie de o comunicare deficitară între ITM și angajatori” – declarat Eugenia Sabău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.