Pașapoartele sub asalt


Aflați pe ultima sută de metri a concediilor petrecute în țară, sute de sătmăreni care lucrează în străinătate iau zilnic cu asalt Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (SPCEEPS). Aproape fără excepție, toți vor același lucru: pașapoarte simple temporare, care costă mai puțin decât cele electronice și se eliberează în doar două ore! De aceea, pe lângă cei care așteaptă, conform planificării, să depună actele necesare pentru emiterea pașaportului, alții fac cozi interminabile la audiențele organizate de comisarul șef Simona Babici, șefa SPCEEPS Satu Mare.

“Situația fiind de așa natură și ținând cont de faptul că la Satu Mare vin să solicite emiterea unui pașaport inclusiv cetățeni din județul Maramureș, am prelungit programul de lucru cu publicul până la ora 18:30. Astfel că, după ce terminăm cu cele 120 persoane înscrise zilnic după planificare, ne ocupăm și de cei care stau în continuare la rând pentru depunerea actelor. În felul acesta, am ajuns să preluăm zilnic actele de la circa 185-200 de persoane” – ne-a declarat Simona Babici, șefa SPCEEPS.

Pe de altă parte, Simona Babici atrage atenția asupra faptului că, foarte mulți dintre cei care se prezintă pentru depunerea actelor, vin cu copii minori care își pierd răbdarea așteptând ore întregi. “Aceste persoane trebuie să știe că nu sunt nevoite să aducă și copiii cu vârste până la 14 ani, fiind suficiente și două fotografii ale acestora, cu dimensiunile 3,5/4,5 cm, pe fond alb, care sunt atașate documentelor de solocitare a pașaportului împreună cu declarația pe propria răspundere” – ne-a mai declarat comisarul șef Simona Babici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.