Agenţii imobiliari cred în revigorarea pieţei de profil

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor imobiliare din Satu Mare, de doi ani încoace, preţul de vânzare al apartamentelor şi caselor se situează pe un trend descendent. „Contează foarte mult şi materialul din care este construită locuinţa. De asemenea, preţurile diferă şi în funcţie de zona în care se află imobilul scos la vânzare. Cele mai ieftine apartamente se găsesc în cartierele: Solidarităţii, 14 Mai, Soarelui sau în Micro 14. În aceste zone, un apartament cu două camere, cu o suprafaţă ce variază între 30 şi 50 mp, costă între 20.000-28.000 euro”, a declarat angajata unei agenţii imobiliare din Satu Mare.

Garsonierele sunt ceva mai ieftine, însă clienţii trebuie să se gândească şi la spaţiul extrem de mic pe care îl oferă astfel de apartamente. Potrivit agenţilor imobiliari, preţul garsonierelor variază de la 12.000 de euro, care este preţul într-unul din cartierele: Solidarităţii, 14 Mai, Soarelui sau Micro 14, şi până la 25.000 euro, în centrul Sătmarului.

Cei care se gândesc să-şi cumpere o casă au de scos mai mulţi bani din buzunare. „Astfel, o casă cu trei camere costă de la 60.000-80.000 de euro în sus, însă mulţi proprietari cer chiar peste 100.000 de euro”, spune angajata agenţiei imobiliare. Cu toate că vânzările au scăzut destul de mult în ultima perioadă, reprezentanţii agenţiilor nu se plâng de lipsă de clienţi. „Credem într-o revigorare a pieţei imobiliare. Ştiu că acest lucru nu se poate face cu una, cu două dar încet, încet, piaţa se va stabiliza”, a precizat interlocutoarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.