Șefia lui Burti se clatină: a apărut CCR Satu Mare


Deși în județul Satu Mare nu are deocamdată un sediu, ci doar un președinte și un vicepreședinte foarte deciși să mute munții din loc, Centrul Creștin al Romilor (CCR), recent înființat, pare să fie alternativa care va dărâma șefia de neclintit până acum a lui Burti Horvath Ignacz peste țiganii sătmăreni.

Prezenți la audiențele organizate marți, 23 august, de președintele Consiliului Județean, Csehi Arpad, președintele și vicepreședintele CCR – Danko Andras, respectiv Grosz Alexander – au declarat de la bun început că s-au săturat de șefia lui Burti peste romii din județul Satu Mare, care, în peste 20 de ani n-a făcut nimic pentru țigani. “Din anul 1995, când a fost înființat, CCR este partidul domnului rege Florin Cioabă, iar în zilele de 18, respectiv 19 iunie a.c., am participat la congresul organizat la Sibiu. Atunci, domnul rege ne-a îndemnat să înființăm la Satu Mare o filială a CCR. Am înființat această filială și, deși deocamdată nu avem un sediu, iar numărul membrilor este încă foarte mic, în curând vom avea peste 2.000 de înscriși în CCR, deoarece este un partid creștin, spre deosebire de Partida Romilor care este un partid al țiganilor fără Dumnezeu. Integrarea romilor nu se poate face fără credință!” – au declarat hotărâți Danko Andras și Grosz Alexander.

Pe parcursul discuției cu președintele Csehi Arpad, cei doi lideri ai CCR Satu Mare au afirmat că solicită sprijinul conducerii Consiliului Județean în vederea asocierii într-un parteneriat care să le permită accesarea de proiecte cu finanțare europeană prin intermediul cărora să fie create condiții mai bune pentru țiganii din județul Satu Mare.

Pe de altă parte, Danko Andras, de loc din Tășnad, absolvent a 8 clase și în prezent – conform celor declarate cu toată convingerea – elev de liceu la seral, a recunoscut că timp de șase ani a fost membru PD-L. Partid de care s-a săturat, așa că a decis să-l lase baltă, pentru că “ăia n-au făcut nimic pentru țigani, ci doar i-au folosit la alegeri”.

4 Comentarii la "Șefia lui Burti se clatină: a apărut CCR Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.