Zilele Culturale Partium – 24-28 august, la Satu Mare


Cu un buget de 120.000 lei, asigurat din banii alocați de Consiliul Județean, Consiliul Local, sponsori și comercianți, cea de-a X-a ediție a festivalului Zilele Culturale Partium se va desfășura la Satu Mare în intervalul 24-28 august. Evenimentul este organizat de Fundaţia Identitas, iar cofinanțarea este asigurată și de Fundaţia “Bethlen Gábor”.

Programul manifestărilor a fost prezentat de viceprimarul Kereskenyi Gabor, Stier Peter – managerul Teatrului de Nord și consilierii locali Magyar Lorand și Szocs Peter, în cadrul unei conferințe de presă organizate luni, 22 august, la sediul UDMR.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 24 august, ora 19:00, în holul Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti”, cu vernisajul expoziţiei retrospective „10 ani Zilele Culturale Maghiare Partium”. După vernisaj, de la ora 21:00, în scuarul din jurul Turnului Pompierilor va avea loc o gală de operetă susținută într-un spectacol comun deTeatrul Csokonai din Debreţin şi Opera Comica Lasagna.

Referindu-se la programul manifestărilor, organizatorii conferinței de presă au subliniat faptul că în cele cinci zile de festival vor avea loc nu mai puțin de 70 de acțiuni, care se vor desfășura în Grădina Romei, la Turnul Pompierilor și în Centrul Nou. Accentul va fi pus pe acțiunile menite să reamintească tradițiile, atât cele meșteșugărești cât și cele culinare. Pe de altă parte, în programul festivalului au fost incluse și acțiuni, respectiv manifestări inedite.
Astfel, vineri, 26 august, în Piața “25 Octombrie”, va avea loc, de la ora 19:00, concertul orchestrei ”Száz tagú Cigányzenekar” (“100 de Lăutari”) din Budapesta. Sâmbătă, 27 august, tot pe platoul din Piața “25 Octombrie”, între orele 12:00 – 18:00, va fi organizată prima ediție a Zilei sporturilor extreme, prilej cu care sunt așteptați să participe toți tinerii curajoși din Satu Mare care au abilități la cascadorii cu bicicletele bmx, cu skateboardul, dar și pentru halpipe, fun, box. quarter, respectiv bike-trial.

Un Comentariu la "Zilele Culturale Partium – 24-28 august, la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.