Produsele din miere neglijate de sătmăreni

Sătmărenii nu se dau în vânt după mierea de albine şi produsele apicole. Dacă înainte de ’89 magazinele “Apicola” erau la mare căutare iar produsele mult mai des folosite, în prezent sunt puţini cei care trec pragul acestor unităţi comerciale.

“Vin îndeosebi oamenii în vârstă deoarece ei cunosc forţa curativă a produselor naturale. Cei tineri, de ce să ne ascundem după deget (?), mai degrabă merg la medic şi ocolesc aceste magazine. Tinerii nu au încredere în produsele naturiste. Cu toate acestea, produsele pe care le comercializăm sunt dovedite ca având efecte terapeutice pozitive şi în multe cazuri ajută şi acolo unde medicamentele nu-şi aduc efectele scontate”, a declarat vânzătoarea singurului magazin “Apicola” din Satu Mare, situat pe strada Hám János.

Fiole, drajeuri şi capsule din lăptişor de matcă

Cu toate că mulţi s-ar aştepta să găsească în principal diverse sortimente de miere, vânzătoarea spune că “la ora actuală nu avem miere în schimb, avem produse apicole cum ar fi: lăptişor de matcă, ticturi, polen sau propolis”. Desigur, efectul acestor produse depinde şi de concentraţia “elementului activ” pe care îl conţin. Astfel, cei interesaţi de produsele naturiste de origine apicolă dacă trec pragul magazinului vor găsi fiole cu extract de lăptişor de matcă, la 27,5 lei o cutie cu zece fiole sau, drajeuri şi capsule din lăptişor de matcă. Potrivit interlocutoarei, aceste produse întăresc sistemul imunitar al organismului, sunt benefice în caz de stres şi oboseală dar şi în diverse boli cronice.

Tincturi, spray-uri şi propolis

În ceea ce priveşte propolisul, acesta se comercializează sub formă de tinctură, spray sau propolis cu vitamina C. “Spray-urile sunt utile în caz de gingivită sau alte afecţiuni ale cavităţii bucale, în dureri articulare, reumatism. De asemenea, se pot folosi şi în caz de arsuri deşi în aceste situaţii sunt mai recomandate unguentele cu propolis. Apoi, drept analgezic dar şi ca antipiretic (reduce febra) se recomandă supozitoarele cu propolis sau siropurile. Ultimele două sunt recomandate în cazul copiilor”, spune vânzătoarea. în ceea ce priveşte preţurile, o cutie de supozitoare costă 10,5 lei iar tincturile încep la 11 lei flaconul.

Un alt produs extrem de eficient, susţin apicultorii şi specialiştii în domeniu este polenul. “Avem polen cu lăptişor de matcă sau miere cu polen şi enzime. Preţul unei cutii de 200 ml este de 52,5 lei”, spune interlocutoarea. Potrivit acesteia toate produsele sunt verificate şi aprobate de către Ministerul Sănătăţii şi nu există nici un dubiu asupra efectelor terapeutice ale acestora. “Clienţii care au trecut pragul magazinului sunt foarte mulţumiţi de efectele produselor pe care le-au folosit. Păcat că sătmărenii nu conştientizează că produsele naturiste sunt mult mai eficiente şi cu efecte negative incomparabil mai puţine decât medicamentele”, a mai ţinut să precizeze femeia.

Un Comentariu la "Produsele din miere neglijate de sătmăreni"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.