Probleme cu duiumul la firmele de transport persoane

Conducerea firmei de transport persoane “Autoreflex” Satu Mare schimbă după bunul plac orarul curselor. Cel puţin aşa susţin o bună parte dintre navetişti.

Oamenii sunt nemulţumiţi că orarul de pornire al microbuzelor se schimbă prea des fără ca în prealabil, populaţia să fie anunţată. “Nu am găsit afişat nicăieri noul orar. Am vrut să merg ieri dimineaţă (duminică) la Satu Mare iar pe când am ajuns în staţie, microbuzul era deja plecat. Mi s-a spus că a pornit pe la 08.40, cu toate că potrivit orarului trebuia să plece la ora 09.00”, a declarat unul dintre navetişti.
Potrivit acestuia noul orar nu este afişat nici pe siteul firmei, www.autoreflex.ro. “Până nu demult pe site mai erau trecute vechile preţuri la bilete. Nu l-au actualizat decât de curând, cu toate că noile preţuri sunt valabile de câteva luni de zile”, spune omul.

Navetiştii se plâng şi de faptul că sunt şoferi care vin în staţie doar cu câteva minute înainte de pornire, după ce îşi termină treburile prin oraş, folosind în acest scop maşina firmei. “Oamenii sunt nevoiţi să aştepte în staţie zeci de minute. Acuma mai merge că e vară, dar nu ştiu cum va fi la iarnă. Vom îngheţa de frig. Şoferii care merg spre Odoreu, de exemplu, de ce pot să vină cu un sfert de oră mai devreme, iar cei care merg pe ruta Satu Mare – Medieşu Aurit, vin mai târziu? Apoi oamenii se îmbulzesc către uşă, se înghesuie în loc să aştepte la rând să primească bilete”, spune unul dintre navetişti.

În schimb, şoferii susţin că ei nu sunt de vină. “Nu ne este permis să staţionăm mai mult de 5 minute în staţia de sub pod. Degeaba se supără clienţii! Eu nu o să-mi risc locul de muncă pentru că vin mai repede decât îmi este permis. De altfel, e destul de greu să lucrezi cu oamenii. Fiecare sunt cu pretenţii. Unii aşteaptă să-i lăsăm chiar în poarta casei. Asta e normal?”, spune unul dintre şoferii firmei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.