A început sesiunea din toamnă a Bacalaureatului

194 de absolvenţi de liceu s-au înscris la examenul oral de limba şi literatura română din sesiunea din toamnă a Bacalaureatului. Examenele au început astăzi, 22 august, şi vor ţine până în data de 2 septembrie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Brumboiu, “la examenul de astăzi s-au înscris 194 de elevi. Este vorba despre absolvenţii care nu s-au prezentat la sesiunea din vară sau au rămas corigenţi şi nu se puteau înscrie la examene”.
La nivelul judeţului Satu Mare, examinarea concurenţilor are loc în cinci centre şi anume: Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii “Ion I.C. Brătianu”, Grup Şcolar “Constantin Brâncuşi”, Grup Şcolar de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, Grup Şcolar “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş şi Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” din Carei.

“E adevărat că nu m-am prezentat la sesiunea din vară, dar examenul de astăzi mi s-a părut destul de uşor. Am primit un text de Mircea Eliade cu trei cerinţe. Trebuia să precizez din ce operă face parte textul, de cine e scris şi să identific genul literar din care face parte. Nu m-am prezentat în vară deoarece, să zic-aşa, am avut ceva probleme la învăţătură”, spune unul dintre candidaţii care a susţinut astăzi proba orală la limba şi literatura română la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii “Ion I. C. brătianu” Satu Mare.

“Eu am susţinut astăzi şi proba orală la limba şi literatura maghiară, după care am aşteptat să intru la limba română. Mâine avem examen la limbi moderne. Nu a fost greu, dar nu m-am aşteptat să fie atât de exigenţi. În fine, de probele orale e uşor să treci, sper să avem noroc şi la examenele scrise”, spune un alt candidat.

Potrivit scriptelor IŞJ Satu Mare pentru a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 2.041 de absolvenţi, dintre care 1.534 vor susţine examenul scris la matematică şi 1.137 la limba şi literatura română. De asemenea, 194 de absolvenţi s-au înscris pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, 46 la limba maghiară, 153 la engleză, 38 s-au înscris la franceză, 18 la limba germană şi 201 vor susţine examenul la proba de competenţe digitale.

Ultimul examen va avea loc în data de 2 septembrie iar rezultatele vor fi afişate în 4 septembrie. Candidaţii au posibilitatea să conteste şi de această dată notele obţinute. Rezultatele finale obţinute în urma contestaţiilor vor fi afişate în data de 7 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.