Concert simfonic în Piața “25 Octombrie”


Iubitorii muzicii clasice sunt așteptați joi, 25 august, ora 20:00, în Piața “25 Octombrie”, pentru a asista la concertul în aer liber susținut de orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti”, sub bagheta dirijorului Franz Lamprecht. În program sunt incluse lucrări de mare popularitate din creația compozitorilor P.I. Ceaikovski, Johann Strauss și B. Smetana.

Evenimentul se află în acest an la cea de-a doua ediție și, potrivit celor declarate de violonistul concertist Rudolf Fatyol, directorul filarmonicii, se dorește permanentizarea acestuia pentru a deveni o tradiție.
În acest an, cel puțin 300 de spectatori vor avea asigurate locurile pe scaunele ce vor fi amplasate în Piața “25 Octombrie”, ceilalți iubitori ai muzicii clasice urmând să asiste la concert de pe gradene sau din alte locuri. Pe lângă focurile de artificii care vor fi declanșate pe parcursul și la finalul concertului, spectatorii vor avea surpriza să fie serviți și cu câte un pahar de vin roșu.

După o săptămână de la spectacolul din Piața “25 Octombrie”, orchestra Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare va fi prezentă, conform tradiției, în Germania, unde va susține un concert la Castelul Benrath din Dusseldorf, pentru care au fost vândute deja 14.000 de bilete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.