Creşte concurenţa în rândul transportatorilor

Majorarea preţurilor la biletele de tren se pare că nu va aduce veniturile scontate Companiei CFR. O bună parte dintre călători chiar dacă merg pe distanţe mai lungi se mulţumesc să achiziţioneze bilete simple fără cuşetă sau pat de dormit.

“Nu avem de ales. Un drum de la Satu Mare la Bucureşti, spre exemplu, ne-ar costa 143 lei la cuşetă cu patru locuri. Am cumpărat bilete simple care costă, după majorarea de 18% doar 98,60 lei”, spune unul dintre călători. Opinia este împărtăşită şi de alţi vilegiaturişti. Şefa Agenţiei CFR Satu Mare, Voichiţa Dorca, prevede şi ea o scădere a vânzărilor cu toate că CFR Călători vine cu tot felul de oferte în întâmpinarea călătorilor. “Această majorare de preţuri nu este tocmai binevenită. Sunt mulţi care se mulţumesc să cumpere bilete simple şi îşi petrec noaptea pe banchetă. Avem reduceri pentru biletele cumpărate cu anticipaţie dar şi pentru minigrupuri dar nu ştiu cât de tentante vor fi în viitor. Majorarea de 18% a preţurilor de bilete se face simţită în buzunarele fiecăruia”.

O bună parte dintre călători înclină să aleagă alte soluţii pentru a ajunge la distanţe mai mari. “La începutul săptămânii am fost până în Bucureşti cu autocarul. Ce să vă spun? Eu sunt mulţumit de serviciile oferite. Sigur, nu e lux, dar am plătit doar 75 de lei pentru un bilet de la Autogara Satu Mare şi până la Gara de Nord Bucureşti. O altă deosebire semnificativă constă în durata călătoriei. Acceleratul face aproape 16 ore de la Satu Mare la Bucureşti, pe când autocarul doar 12”, spune un alt călător.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.