Trei cărţi semnate de Teodor Curpaş, lansate astăzi la Satu Mare

Triplă lansare de carte astăzi, 11 august, la restaurantul „Mioriţa” din Satu Mare. Profesorul, poetul, prozatorul şi nu în ultimul rând, omul politic Teodor Curpaş, a venit în faţa sătmărenilor cu încă trei volume, una de versuri şi două cărţi de proză.

Evenimentul cultural care a avut loc de la ora 16.00 a reunit oameni de cultură, şefi de instituţii dar şi iubitori ai slovei scrise şi sportului. Una dintre cărţile lansate astăzi „Ah! Fotbalul” este de fapt o revizuire a volumului apărut cu câţiva ani în urmă, în care profesorul Curpaş scrie despre „echipa de aur” a Olimpiei Satu Mare, cea care a reuşit să promoveze din Divizia B în Divizia A. „Am reeditat cartea ca urmare a cererii mai multor prieteni, mai ales că prima ediţie s-a epuizat destul de repede având în vedere că a fost tipărită doar în 300 de exemplare. Cu cele trei cărţi lansate astăzi pot să spun că au văzut lumina tiparului 20 de volume semnate de mine”, a precizat Curpaş.

Ca un mănunchi de amintiri peste ani, vine un alt volum ce poartă semnătura omului de cultură Teodor Curpaş, „Umbre pe suflet”. Răsfoind filele cărţii, cititorul va avea posibilitatea să pătrundă în lumea profesorului prin secvenţele de amintiri aşternute pe hârtie.

Şi pentru ca „trio”-ul editorial să fie complet, Curpaş le propune cititorilor şi un volum de versuri, „Lacrimi şi vis”, cu o parte din poezii traduse şi în limba italiană de către Livia Mărcan. La evenimentul cultural de astăzi au luat cuvântul şi prefectul judeţului Satu Mare, Radu Giurcă, poeţii Felician Pop şi George Vulturescu şi, nu în ultimul rând, părintele Viorel Paşca. Ca o recunoaştere a meritelor sale culturale, Felician Pop i-a înmânat scriitorului Teodor Curpaş o diplomă de excelenţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.