Satu Mare – locurile de joacă pentru copii

Supravegheați de părinți, bunici sau frații mai mari, zeci de copii își petrec o parte a zilei la locurile de joacă amenajate în Satu Mare. După unii, numărul acestora este prea mic, alții sunt mulțumiți că au dispărut din cartiere toboganele și legănele ruginite și nesigure care, până în urmă cu câțiva ani se găseau, descompuse, în fața blourilor, dar erau folosite mai mult ca suporturi pentru bătutul covoarelor. În ultimii ani, pentru a fi în rând cu cerințele Uniunii Europene (UE), conducerea Primăriei a luat inițiativa eliminării din cartiere a echipamentelor de joacă descompuse și periculoase pentru copii. Tendința generală este de-a se amenaja cel puțin câte un loc de joacă în fiecare cartier al municipiului, dotat cu echipamente moderne și sigure, așa cum prevede UE.

În prezent, suprafața totală locurilor de joacă amenajate în municipiul Satu Mare depășește 27.600 mp. Nouă dintre acestea – cele din Grădina Romei, respectiv cartierele Micro 14 şi 15, precum și acelea din curţile grădiniţelor nr.7, 15, “14 Mai”, nr.10, nr.2 şi nr.29 – au fost amenajate în anul 2006, iar șapte în anul 2007 – terenurile de joacă din parcurile Titulescu şi George Boitor, precum şi acelea din curţile grădiniţelor nr.1, 15, 16 şi 17, respectiv în curtea fostei Şcoli Generale nr.13. Alte locuri de joacă au fost amenajate în cartierele Carpaţi I – pe Aleea Postăvaru – şi Carpaţi II – strada Ambudului, Micro 17 – zona Ion Vidu și parcul UFO.

Pe de altă parte, în ședința din 28 iulie a.c., consilierii municipali sătmăreni au aprobat, între altele, un proiect de hotărâre referitor la locurile de joacă și spațiile verzi care urmează a fi amenajate în municipiu. Astfel, pe lângă locul de joacă din parcul Brândușa, în suprafață de 300 mp, în cartierul Micro 16 va fi amenajat un nou loc de joacă în cvartalul cuprins între străzile Capricornului și Universului, respectiv bulevardele Muncii și Sănătății, în suprafață totală de 2.743,29 mp. Celelalte două noi locuri de joacă vor fi amenajate în cartierele “14 Mai”, pe strada Begoniei, pe o suprafață de 308,24 mp, respectiv Solidarității, pe strada Ipotești, pe o suprafață totală de 650 mp.

La fel ca în cazul celorlalte materiale incluse în rubrica “Satu Mare plus”, cititorii noștri sunt invitați să-și spună opiniile cu privire la starea locurilor de joacă amenajate în cartiere, precum și referitoare la ceea ce consideră că ar putea fi necesar și oportun în vederea îmbunătățirilor care ar putea fi aduse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.